El documental 'Dalí, la darrera gran obra' finalista a Montreal

2016-03-02 19:00

El Festival International du Film sur l’Art (FIFA) ha anunciat els finalistes de la 34ena. edició, entre els que s’hi compta Dalí, la darrera gran obra, documental produït per la Fundació Dalí i realitzat per DocDoc Films. Es projectarà a l’Auditori Maxwell-Cummings del Musée des Beaux-Arts de Montréal els dies 18 i 20 de març. La programació del festival, que té lloc entre el 10 i el 20 de març, inclou també performances, exposicions, trobades, classes magistrals i taules rodones.

La Fundació Dalí vol expressar la seva satisfacció per la projecció que es dóna a la figura de Salvador Dalí i al seu Teatre-Museu en un certamen com el de Montreal, un prestigiós festival de natura competitiva que enguany presenta 170 pel·lícules provinents de 25 països diferents.

Recordem que l’estrena europea d’aquesta producció va tenir lloc a Figueres el 19 de novembre de 2015. Va ser presentada al AVICOM-FIAMP, el Festival Internacional de l’Audiovisual i Multimèdia sobre Patrimoni i Museus organitzat per la secció audiovisual de l’ICOM, on va guanyar el premi Gold en la categoria de documentals llargs, i es va destacar que el documental “no és tan sols una visita virtual al museu Dalí sinó que també mostra continguts que difícilment es poden trobar en un sol suport”. Així mateix, es va presentar al Beirut Art Film Festival, Líban.