El divulgador científic Dani Jiménez amb els alumnes del Cendrassos

2012-01-12 14:00

Aquest dimarts 10 de gener, l’Institut Cendrassos de Figueres va oferir a La Cate un espectacle de ciència anomenat "Reacciona...amb la Química!" a càrrec de Dani Jiménez, del grup Experimentàlia, físic i divulgador científic conegut per les seves aparicions regulars a TV3. Es van organitzar dues sessions, una pels alumnes d’ESO i una altra adreçada específicament als de batxillerat.

Aquest espectacle  ha estat la cloenda d’un seguit  d’activitats que  es varen desenvolupar dins del marc de la setmana de la ciència. Pels alumnes de batxillerat se’ls va organitzar: una conferència que tenia per nom  ”Gens, neurones i fluids cerebrals: dels embrions al comportament humà” a càrrec del Doctor en Biologia David Bueno, professor i investigador de la Universitat de Barcelona i divulgador científic; una xerrada orientativa sobre comerç internacional a càrrec de ESCI Adscrit a la Pompeu Fabra i un taller anomenat “Reacciona... explota! T'atreveixes a celebrar l'Any Internacional de la Química amb nosaltres?” a càrrec de la facultat de Ciències de la UdG.

Als alumnes d’ESO se’ls va oferir una conferència que tenia per títol “L'etnobotànica com a eina de preservació de la biodiversitat vegetal i una de les bases de la química del futur” a càrrec de la farmacèutica Montse Parada i una visita guiada al museu de la Tècnica de l’Empordà de Figueres.