El diumenge 2 d'octubre pedalada pel Camí Natural de la Muga amb sortides des de 7 pobles

2011-09-23 14:00

El proper diumenge 2 d’octubre se celebrarà una pedalada amb dinar i un sorteig d’obsequis al Camí Natural de la Muga. L’acte s’emmarca en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. L’itinerari de la pedalada surt dels pobles veïns del camí, arriba a Vilanova de la Muga on hi haurà l’avituallament, de les 10 del matí a 2/4 d’1 del migdia, i s’acaba a Castelló d’Empúries, on hi haurà un dinar (de la 1 del migdia a les 3 de la tarda) i un sorteig de diversos obsequis entre els participants.

Les sortides de la pedalada són:
- Castelló d’Empúries (10 h de la Sala Polivalent, situada al costat de l’Institut),
- Roses (10 h des de l’Oficina de Turisme),
- Vilatenim (10 h des del Camp de Futbol),
- Sant Llorenç de la Muga (9 h des del Pas de la Carreta),
- Llers (9 h de la plaça del Ramal),
- Cabanes (10.30 h de la plaça Can Brusés)
- Peralada (10.30 h des de l’aparcament de Sant Sebastià).

Les inscripcions es poden fer en línia amb antelació a través del web d’Alt Empordà Turisme. El preu és de cinc euros per participant. També es poden realitzar presencialment i amb antelació, en aquest cas a l’àrea de Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Empordà (carrer Nou, 48, segona planta, de Figueres – telèfon 972 514 431), a la botiga Easybikes (carrer Madrid, 12 de Roses) o a l’Oficina de Turisme de Castelló d’Empúries (plaça de Sant Jaume, I, s/n). El pagament també es pot realitzar el mateix dia de la pedalada a la Sala Polivalent de Castelló d’Empúries on també caldrà pagar en metàl·lic abans del dinar que té un preu de set euros per cada participant.

El Camí Natural de la Muga és una via que segueix el curs del riu Muga, i fa de connector entre diferents espais naturals com són els Espais d’Interès Natural de l’Alta Garrotxa, de les Salines i Penya-segats de la Muga, i el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà.  S’hi pot anar a peu, en bicicleta i a cavall. Té un recorregut d’uns 40 km i uneix els Pirineus amb la Mediterrània. Permet descobrir el bosc de ribera o practicar activitats com la pesca, el cicloturisme i el senderisme. Passa pels temes municipals de Sant Llorenç de la Muga, Terrades, Boadella i Les Escaules, pont de Molins, Cabanes, Peralada i Castelló d’Empúries – Empuriabrava. També possibilita connectar amb altres circuïts, com són la xarxa de senders Itinerànnia, el GR-11, el FR-2, el GR-92 i les rutes de bicicleta tot terreny (BTT) del centre de la zona Salines-Bassegoda i el Camí de Sant Jaume.