El diumenge 17 Festa de Sant Antoni Abad a Peralada

2010-01-08 19:26

Sant Antoni és el patró dels animals que conviuen amb l'home i també dels menestrals i traginers. És per això que els Pabordes de Sant Antoni de Peralada organitzen un any més la festa en el seu honor. Serà el diumenge 17 de gener.

La festa comença a 2/4 de 12 del matí, amb la concentració de bestiar al Passeig de la Principal de Peralada. Seguidament té lloc la cavalcada que transcorre en forma de cercavila amb l’acompanyament de banda, fins a l’església de Sant Martí, on tots els animals seran beneits.

A les 12 del migdia a l’església de Sant Martí es farà una missa solemne en honor al sant, amb acompanyament de la Coral de Peralada, i a continuació, la Cobla Ciutat de Girona, tocarà dues sardanes a la Plaça Gran, una d’elles estrena del mestre peraladenc Joan Escapa, dedicada a la bibliotecària del Castell de Peralada, Inés Padrosa, i que porta per nom “Per a Inés i José Luis”.

A 2/4 de 5 de la tarda, la Cobla Ciutat de Girona es tornarà a reunir per oferir la tradicional audició i ballada de sardanes. El fi de festa el protagonitzarà el Conjunt Setson, amb un concert de música catalana seguit del ball de fi de festa. Els actes de la tarda es duran a terme a la sala d’actes del Centre Social.