El Dispositiu Pirineus dels Mossos finalitza amb 578 identificacions, 306 vehicles escorcollats i 26 detencions

2014-03-11 14:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Regió Policial de Girona, juntament amb agents de les policies locals de La Jonquera, Roses, Castelló d’Empúries, Cadaqués, L’Escala, els vigilants municipals de Vilafant, efectius del Cos Nacional de Policia, de la Guàrdia Civil i de la Police Aux Frontières, han dut a terme entre els dies 6 i 10 de març el dispositiu Pirineus.

Aquest dispositiu, que s’engega a la regió policial de Girona l’any 2005, i on enguany n’és la cinquena edició, té com a objectiu principal la coordinació i la cooperació entre tots els cossos policials participants amb la finalitat de millorar la seguretat a banda i banda de la frontera a través d’un gran nombre de controls de seguretat ciutadana i de trànsit.

El dispositiu ha previst diversos punts estratègics de trànsit en matèria de transports, alcoholèmia, drogues i velocitat, amb l’objectiu de reduir l’accidentalitat a les carreteres.

Com a novetat i coincidint amb les recents inauguracions de les estacions del tren d’Alta Velocitat Espanyola, s’han dut a terme diferents controls de viatgers a les estacions de ferrocarril de Girona, Figueres i Portbou.

Un altre dels objectius principals ha estat potenciar les inspeccions als establiments d’oci nocturn ubicats a les zones d’influència, per prevenir possibles situacions de conflictivitat i d’irregularitats administratives.

Per part dels mossos el dispositiu ha comptat amb la participació de les comissaries del Gironès - Pla de l’Estany, de l’Alt Empordà (Figueres i Roses) i del Ripollès. Respecte als serveis regionals, hi ha participat l’Àrea Regional de Trànsit, l’Àrea Regional de Recursos Operatius, la Unitat Regional de Policia Administrativa i la Sala Regional de Comandament. Per part dels serveis centrals s’ha comptat amb l’activa participació del Centre de Cooperació Policial i Duaner del Pertús, l’Àrea d’Investigació Criminal i la Unitat Canina.

El balanç del dispositiu ha estat de 578 persones identificades, 306 vehicles escorcollats. 26 persones detingudes, 46 actes administratives, aixecades en base a la llei 1/92, de les quals 22 són per comissos de substàncies estupefaents i 20 per tinença d’armes; 64 locals inspeccionats, dels quals se n’ha sancionat 38. D’aquests, 28 per infringir la normativa de jocs i espectacles. També es va aixecar una acta per immobilització de 250 quilograms de coure d’il·lícita procedència. Finalment hi ha hagut 65 denúncies en matèria de trànsit.

Una de les actuacions policials destacades dins el dispositiu Pirineus va ser la inspecció d’una discoteca a la zona dels Límits (La Jonquera), que va permetre obtenir el resultat total de 31 persones identificades, 10 vehicles escorcollats, 2 detinguts per un delicte contra la salut pública i el comís de 250 grams de haixix. El Cos Nacional de Policia va identificar cinc persones que anaven indocumentades i va detenir una persona per infracció de la Llei d’Estrangeria. Els mossos van comissar diverses armes prohibides i substàncies estupefaents. Tanmateix la Unitat Regional de Policia Administrativa va aixecar dues actes a l’establiment, una per deixar fumar dins del recinte i l’altra per tenir una menor de 16 anys treballant al local, quan l’edat mínima permesa és de 18 anys.