El Dia de la Música a Figueres comptarà amb una gran varietat d'estils en diferents espais

2024-06-14 17:00

L'Ajuntament de Figueres anuncia la celebració del Dia de la Música amb un ampli ventall d'activitats que tindran lloc els dies 20, 21 i 22 de juny. La programació, pensada per a tots els gustos i edats, es desplegarà de manera gratuïta per diversos espais de la ciutat.

L’activitat que donarà tret de sortida a la celebració es farà el dijous 20 de juny, a les 18.30 h, la Biblioteca Fages de Climent. Aquesta, acollirà l'estrena del concert Paraula de Músic, amb l'espectacle Cayron de Pyrenne Pelayo i Teresa Domingo, un espectacle que combina música en directe amb fragments dramatitzats de l'obra Cain de Lord Byron.

Al llarg del divendres 21 de juny, Dia de la Música, es podrà gaudir d’una gran varietat de propostes. La jornada comptarà amb un concert de la Coral del Col·legi Sant Pau, a les 10 del matí, a la Plaça de l’Ajuntament. A la Plaça Catalunya s’hi faran els concerts de ‘The Valley’ a les 12 h i ‘Desahucio Menguante’ a les 17 h, dues bandes juvenils residents del Buc d’Assaig de l’Oficina Jove de l’Alt Empordà. A les 18 h, la Plaça de l'Ajuntament serà l'escenari del concert de l’Orquestra del Col·legi Anicet de Pagès, una formació del Projecte Planters coordinat per ConArte Internacional que connecta educació, arts i cultura.

A les 19 h s’oferiran diverses activitats de manera simultània. A la plaça de l’Ajuntament hi tindrà lloc el concert de Veus Empordaneses. Alhora, a la plaça d’Isabel-Clara Simó del Parc Bosc, els alumnes de l’Escola de Música del Casino Menestral Figuerenc oferiran el seu concert de fi de curs. Paral·lelament, la Cerveseria Venecia serà l'escenari d'una sessió de música ambient amb PD Pawer, organitzada pel Casal Popular de Figueres – La Figa.

A les 20 h, a la Terrassa del Cafetó, hi haurà una sessió de música ambient amb Max Meser DJ, també organitzada pel Casal Popular de Figueres – La Figa. Posteriorment, a les 21 h, el Bar Calababa acollirà una Jam Session, i la jornada conclourà a les 23 h a la Plaça de Josep Pla amb l'actuació de Trio Calavera, tots dos esdeveniments organitzats pel Casal Popular de Figueres – La Figa.

En el marc d'aquesta programació també es fa un acte de memòria, en aquest cas al compositor i músic figuerenc Carles Mauné i Alay, coincidint en el 125è aniversari del seu naixement. L'audició de sardanes que tindrà lloc el dissabte 22 de juny, a partir de les 19h a la Rambla i a càrrec de la Cobla Mediterrània, recordarà la seva figura amb la interpretació de cinc sardanes seves i una del seu fill, el també músic i compositor Florenci Mauné.

Aquesta audició, organitzada pel Foment de la Sardana Pep Ventura amb el suport de l'Ajuntament de Figueres, permetrà a la presidenta de l'entitat, Montserrat Mauné, glossar la figura del seu avi que va estudiar solfeig, clarinet, tenora, composició, harmonia i instrumentació amb diversos compositors i músics de relleu. Va actuar en nombroses cobles i orquestres de l'època fins l'any 1953 que va fundar la Cobla-orquestrina Panamà.

A les 19.30 h, a la plaça de l'Ajuntament, actuarà la Coral dels Quatre Gats, seguida a les 20 h pel Cor de Capsa.

Aquest esdeveniment és una oportunitat única per gaudir de la música en diversos formats i estils, i per donar suport als talents locals i joves promeses.