El dia 3 es presenta la Biciatló sense Fronteres a la Rambla de Figueres

2013-12-31 09:30

El divendres 3 de gener les bicicletes grogues de l'entitat sense ànim de lucre Bicicletes sense Fronteres prenen la Rambla de Figueres per presentar la Biciatló sense fronteres. L'acte comença a les 12h i comptarà amb la presència de Marta Felip, alcaldessa de Figueres, Manel Toro, primer tinent d’alcalde i regidor de promoció econòmica, i Romà Boule, fundador de Bicicletes sense Fronteres. Durant l’acte de presentació hi haurà una exhibició de trial amb bicicleta a càrrec d’Àngel Batlle, Campió del Món Sènior el 2010. Així mateix, es farà un lliurament de quatre bicicletes al Serveis Socials del Consell Comarcal de l’Alt Empordà per a nens i nenes de 10 a 13 anys i 5 més al col·lectiu Ksameu.

La Biciatló és la gran festa solidària de la bicicleta i tindrà lloc a Figueres el diumenge 22 de juny. És una activitat lúdica i esportiva que té com a objectiu recollir fons per restaurar 2.000 bicicletes en desús en un taller ocupacional i distribuir-les entre col·lectius amb risc d'exclusió social. Tindrà tres recorreguts a través de diferents paisatges i llocs emblemàtics de l'Empordà: un per a famílies (10 km) i dos per a esportistes (60 i 30 km aprox.), ja que inclourà la 3a prova del circuit Scott Marathon MTB by BEST.

La Biciatló, organitzada per Bicicletes sense Fronteres i l’Ajuntament de Figueres, compta amb la col·laboració de la Fundació Vicente Ferrer i  nombrosos patrocinadors.

L’entitat Bicicletes sense fronteres

Bicicletes sense fronteres és una organització sense ànim de lucre dedicada a reciclar bicicletes velles per donar-les a col·lectius amb risc d'exclusió social, facilitant l'accés a un mitjà de transport ecològic i sostenible que permet a aquestes persones anar a treballar o a l'escola.

Des del seu naixement, ara fa un any, Bicicletes sense Fronteres ha lliurat mil bicicletes a l’Estat i arreu del món, amb projectes a la Índia –amb la Fundación Vicente Ferrer–, Mali, Burkina Faso i Hondures. A més, noms populars, com els jugadors de bàsquet Pau i Marc Gasol, han col·laborat amb l’entitat.