El Departament d'Agricultura, la Diputació i la IAEDEN col·laboren per mantenir el Centre de Fauna dels Aiguamolls

2013-07-30 14:00

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, la Diputació de Girona i la Institució Alt Empordanesa per a l'Estudi i la Defensa de la Natura (IAEDEN-Salvem l'Empordà) han acordat formalitzar un conveni de col·laboració que permetrà garantir la viabilitat del Centre de Fauna dels Aiguamolls de l’Empordà com a mínim fins a finals d’any.

La Diputació i la IAEDEN donaran suport a l'acord mitjançant una aportació econòmica que facilitarà la contractació del personal necessari perquè el centre mantingui la seva activitat actual.

Durant les darreres setmanes, arran de l’acord entre el conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, i el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, el vicepresident de la Diputació de Girona i diputat d'Acció Territorial, Miquel Calm, el director general del Medi Natural i Biodiversitat, Antoni Trasobares, i personal tècnic d'ambdues institucions han mantingut contactes i reunions a fi de  definir i consensuar els objectius, i analitzar les possibilitats de col·laboració. També s’ha definit el marc a partir del qual s'estructurarà el suport de la Diputació a l'activitat del centre d’acord amb els recursos disponibles, i també la participació i les funcions que aportarà la  Institució Alt Empordanesa per a l'Estudi i Defensa de la Natura (IAEDEN) a través de donatius dels creadors de la Fundació Roger Burlet i de la Fundació Mascort, que serà la responsable de la contractació del personal esmentat.

El Departament d’Agricultura continua insistint en la voluntat de recuperar plenament l'activitat del centre a llarg termini si s'aconsegueixen recursos alternatius als pressupostos públics. En aquest sentit, cal destacar la disposició del Govern a analitzar les propostes que puguin plantejar altres institucions, ens o entitats en aquesta mateixa línia. A més, fins a finals d'any s’elaborarà un pla estratègic per al Centre que estudiarà les opcions d’emplaçaments més adequats per a les instal·lacions que requereixen millores estructurals, i d’estabilització de les aportacions econòmiques.

Així, des d’ara fins a finals d’any, es discutirà sobre un nou model per a la gestió del centre en què la IAEDEN, a través d'aportacions privades, col·laborarà amb recursos i mitjans. A llarg termini, es plantejarà una nova ubicació més adequada per al Centre. Només en el cas que no s'aconseguissin els  recursos alternatius necessaris per mantenir la continuïtat del Centre a partir del mes de gener, en la línia de l'acord assolit ara i fins a finals d'any, el Centre  passaria a desenvolupar únicament les funcions de centre de recepció amb el manteniment d'un dels llocs de treball, tal com estava previst fins ara.