El delegat del Govern visita els Cellers d'en Guilla a Rabós d'Empordà

2014-05-13 17:30

El delegat del Govern de la Generalitat, Eudald Casadesús, acompanyat pel director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Vicenç Estanyol, i el d’Empresa i Ocupació, Ferran Roquer, ha visitat aquest matí les instal·lacions dels Cellers d’en Guilla, a Rabós d’Empordà (Alt Empordà). A la visita també hi ha assistit l’alcaldessa del municipi, Dominica Montiel.

Els seus propietaris, Martí Vallès i Assumpta Bohigas, i l’enòleg Jordi Esteve han explicat als representats institucionals les característiques principals del celler, basades en produccions limitades, buscant la forma de treure la màxima expressió de les varietats pròpies de l’Empordà amb ceps de 40 anys de mitjana d’edat distribuïts en 17 hectàrees, i especialització en les diferents varietats de la garnatxa, bàsicament en la roja de la qual elaboren vins blancs, rosats i dolços.

Al llarg de la seva trajectòria, els vins dels Cellers d’en Guilla han rebut diversos reconeixements internacionals, com ara la medalla d’or al vi blanc Magenc 2013, en el concurs internacional de garnatxes de Perpinyà 2014; el millor rosat a la Guia de Vins de Catalunya 2014, per “La vinya del metge”, i el Bacchus de Plata 2013, pel Magenc de l’anyada 2012, entre d’altres.

El delegat del Govern ha destacat la importància del sector vitivinícola per a l’economia de les comarques gironines, essent un referent arreu del món, i ha agraït especialment la feina que es fa en aquest sector, posant com a exemple “la dedicació i la vàlua de gent emprenedora” com en Martí Vallès i l’Assumpta Bohigas.