El delegat del Govern ha visitat la Fundació Altem de Figueres

2011-06-10 17:00

El delegat del Govern, Eudald Casadesús, acompanyat pel director dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família, Ferran Roquer, ha visitat aquest matí les instal·lacions de la Fundació Altem i s’ha reunit amb la seva directora general, Isabel Artigas, que ha explicat els projectes de futur de l’entitat en els dos vessants: com a centre assistencial i com a Centre Especial de Treball.

Durant la visita, la Fundació ha fet una valoració del darrer projecte engegat dins el Centre Especial de Treball, el servei de càtering i menjars preparats, que elabora menús per escoles, llars d’infants, residències, entre d’altres. El delegat del Govern ha agraït la tasca que desenvolupa la Fundació Altem a la comarca de l’Alt Empordà i ha afirmat que "la Generalitat vol estar al costat de les persones que més ho necessiten i donar suport a entitats socials com Altem, que atenen tot el projecte vital d’una persona discapacitada". En aquest sentit, ha destacat que "per part del Govern, malgrat que els pressupostos són restrictius, augmenta la dotació per a les persones amb risc d’exclusió i es manté pels Centres Especial de Treball", fent referència a l’augment del 6,7% del pressupost de l’ICASS (Institut Català d’Assistència i Serveis Socials).

El delegat i el director dels serveis territorials de Benestar Social i Família han pogut conèixer el centre laboral i la seu d’Altem, situat a Figueres, i posteriorment, s’han desplaçat al Far d’Empordà on han visitat la residència les Acàcies, on l’entitat atén les persones amb un alt grau de dependència.