El Dalí atòmic arriba a Sevilla

2018-10-25 11:00

"Dalí atómico" és el títol de l'exposició que del 24 d'octubre al 3 de febrer es pot visitar a CaixaForum Sevilla.

El projecte ha estat fruit de la col·laboració entre l’Obra Social ”la Caixa” i la Fundació Dalí. El compromís de col·laboració entre totes dues institucions es remunta a fa unes dècades. "Dalí atómico" analitza en profunditat l’oli Leda atòmica, que abandona excepcionalment la seva ubicació habitual a la Sala del Tresor del Teatre-Museu Dalí de Figueres per viatjar fins a CaixaForum Sevilla. 

Tota l’exposició gira al voltant d’aquesta obra, que s’exposa sola en una sala, emulant la seva ubicació original, i al costat d’una sèrie de peces que ajudaran a explicar l’apassionant història que s’amaga darrera l’obra. La mostra inclou 39 peces originals entre pintures, dibuixos preparatoris, fotografies i documents, així com reproduccions (facsímils i còpies modernes), audiovisuals, elements didàctics i activitats de mediació, i fins i tot un experiment.

La inauguració a Sevilla s'ha complementat amb una conferència a càrrec de Carme Ruiz González, curadora en cap de la Fundació Gala-Salvador Dalí, i anteriorment coordinadora del Centre d’Estudis Dalinians de Figueres.