El conseller Puig ha inaugurat l'Oficina d'Atenció Ciutadana dels Mossos d'Esquadra de la Jonquera

2012-07-30 11:30

El conseller d’Interior, Felip Puig, acompanyat de l’alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez,  ha inaugurat avui dilluns les noves instal·lacions de l’Oficina d’Atenció Ciutadana de la Jonquera. Aquestes ependències permetran donar una resposta policial més ràpida i eficient pels ciutadans de la zona. 

Puig ha explicat que “aquesta oficina, feta amb els criteris dels temps que corren amb austeritat i sentit comú, ha estat possible gràcies a l’exigència que l’equip de Govern de la Jonquera venen fent des de fa temps però també per una dimensió que cal destacar”.  “La Policia de Catalunya té una vocació integral i els Mossos d’Esquadra més tard o més d’hora acabaran assumint més responsabilitats de les que ara tenen, i és per això que puc dir que aquestes instal·lacions són provisionals”. 

En aquest sentit, Puig ha afegit que “adequant-nos al ritme que la situació econòmica imposa, el que no queda alterat és la voluntat de que la Jonquera formi part del mapa policial de Catalunya amb unes instal·lacions suficients com per poder atendre no només els requeriments dels ciutadans del municipi sinó també la seva condició de pas fronterer que necessita una atenció policial més ferma i permanent”. 

Per la seva part, l’alcaldessa ha destacat que “avui és un dia molt important perquè des de l’anterior legislatura ja s’estava lluitant per tenir la presència dels Mossos d’Esquadra a la Jonquera”. “Com a municipi fronterer, la Jonquera ja disposava de tots els cossos i forces de seguretat però faltava la nostra Policia”, ha dit.

La dotació policial que conformarà finalment aquesta oficina és d’uns 30 efectius de Mossos d’Esquadra que s’aniran incorporant gradualment fins a completar i assolir la seva completa estructura.