El conseller Puig demana màxima precaució davant la situació d'onada de calor i alt risc d'incendi prevista per als propers dies

2012-08-08 14:30

El conseller d’Interior, Felip Puig, ha demanat aquest migdia a la ciutadania la màxima precaució davant la situació combinada de risc per onada de calor i alt risc d’incendi que ens acompanyarà els propers dies. 

Puig ha anunciat que els departaments de la Generalitat afectats, Salut, Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i Interior, han posat en màxima tensió els efectius d’emergències i preventius i els dispositius previstos per les emergències o situacions de risc que es deriven de l’episodi combinat d’onada de calor, amb temperatures per sobre la mitjana de l’època durant uns dies seguits, i de l’alt risc d’incendi que afecta el país. 

Segons ha indicat el conseller, “tenim llamps dormilegues que cauen i resten somorts en la sota-vegetació i que poden provocar algun incendi com ha passat a l’Alt Urgell. Els llamps, les burilles al costat de la carretera, l’acció de l’home, les feines agrícoles poden generar qualsevol espurna que en la situació que tenim representa un major risc", ha afegit el conseller. En aquest sentit, el titular d'Interior ha insistit en donar "un missatge de prevenció, precaució, d'estar tots molt alerta, sobretot els propers 3 dies amb calors per sobre del què és normal”. 

Puig ha recordat que "estem alerta, sobretot per la situació dels boscos. Les pluges de diumenge van millorar la situació però en força comarques el risc d’incendi és molt elevat i aquestes calors, sumades al fet d'haver tingut l’hivern més sec dels darrers 40 anys, poden facilitar un gran incendi forestal”. "Estem preparats amb tots els serveis i dispositius per poder prevenir aquesta situació d’elevat risc d’incendi”, ha dit.

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat aquest matí en Prealerta el pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT per risc d’incendi fins a les 00.00 hores, a un total de 27 comarques de totes les demarcacions de Catalunya, excepte a les comarques del Pirineu Occidental i del litoral i pre-litoral central. L'Alt Empordà és una d'aquestes 27 comarques.