El conseller d'Interior Elena s’ha reunit amb els comandaments dels Bombers a Llançà

2021-07-17 12:00

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, s’ha reunit aquest matí amb els comandaments dels Bombers de la Generalitat per conèixer la darrera actualització i l’evolució de l’incendi forestal de Llançà, que continua actiu.

El conseller ha destacat que “s’està treballant intensament per perimetrar l’incendi i que la meteorologia no permet encara fer previsions”.

Elena ha fet una “crida a la prudència, ja que ens trobem en un estiu molt complicat amb una climatologia que acompanya els incendis. Tan sols des de la prudència i l’autoprotecció els podem controlar”. “Els primers indicis”, apunta Elena, indiquen “que l’incendi ha estrat fruit d’una imprudència en tirar una burilla des d’un vehicle, i això indigna”.

Els Bombers continuen treballant amb unes 90 dotacions aèries i 15 mitjans aeris. El perímetre segueix sent irregular i el vent afavoreix les represes i els focus secundaris d'un incendi que, segons Agents Rurals, afecta unes 410ha.

Els efectius treballen per protegir les zones amb interfície urbana, al flanc esquerre, i contenir i evitar l’entrada a la carena, on l’incendi en el seu flanc dret, de moment es troba contingut pel vent. Es treballa també, per frenar el descendent del cap-flanc esquerre, direcció Selva de Mar.

Protecció Civil confirma que s'han evacuat preventivament les urbanitzacions de Beleser a Llançà i Erola, Barlovent, Mora II i Perebeua a Port de la Selva a causa de la proximitat de la zona de l'incendi. També es va evacuar el càmping Port de la Vall. Ja estaven evacuades les urbanitzacions de Vall de Santa Creu, Santa Isabel i el Monestir de Sant Pere de Rodes. El Gremi d'hotels Empordà Turisme ha gestionat el reallotjament de les persones evacuades que ho han sol·licitat. Hi ha 110 persones evacuades allotjades al poliesportiu de Port de la Selva i 28 al centre cívic. A Llançà hi ha 7 persones al poliesportiu.