El Consell d'Infants i Adolescents de Castelló d'Empúries inicia el seu tercer curs

2020-02-20 12:00

Aquest dimecres 19 de febrer ha arrencat, per tercer any, el Consell d’Infants i Adolescents de Castelló d’Empúries, amb la primera trobada de representants d’aquesta edició. En aquesta primera sessió, que s’ha realitzat a la Sala Gòtica de l’Ajuntament, hi han assistit l’alcalde, Salvi Güell i la regidora d’ensenyament, Anna Massot, que els han donat la benvinguda i els han animat en aquest nou càrrec. 

Aquest grup d’alumnes seran els responsables de portar al Ple Municipal les propostes d’accions que s’hauran elaborat a l’aula i a les trobades de representants, i que tindran com a objectiu millorar la vida quotidiana del municipi.

El Consell dels Infants i Adolescents és un òrgan de participació, consulta i assessorament de l’Ajuntament constituït per infants i adolescents dels centres educatius del municipi amb l’objectiu de fomentar valors democràtics, treballar en el consens, potenciar la mirada crítica i sobretot oferir a la ciutadania del futur, els infants i joves, l’oportunitat de donar la seva opinió i exposar les seves propostes de millora al municipi.

Aquest òrgan està integrat per l’alumnat de 5è, 6è, 1r i 2n d’ESO de tots els centres educatius del municipi. L’activitat del Consell s’articularà a través de sessions a les aules de 5è de primària i 1r d’ESO, on tot l’alumnat participarà en l’elaboració de propostes i la votació de les definitives. Paral·lelament, es duran a terme les trobades de representants en les quals un/a representant de cada aula de 5è, 6è, 1r i 2n d’ESO es troben per a poder treballar més profundament les temàtiques sorgides dels debats a les aules i preparar la presentació de les propostes finals al ple de la corporació (un cop aquestes han estat elaborades i votades per l’alumnat).

Enguany, les propostes amb major representació s’exposaran en un Ple extraordinari que se celebrarà el 29 de maig, on els representants del Consell d’Infants i Adolescents les faran arribar als representants de la corporació municipal.

Arran de les temàtiques treballades durant els dos últims anys, s’han impulsat iniciatives com adequar l’edat d’algunes xerrades que s’ofereixen a secundària, la col·locació de fonts d’aigua en alguns indrets i potenciar aspectes mediambientals en els casals municipals i centres educatius, entre d’altres.

El Consell d’Infants i Adolescents de Castelló d’Empúries té un blog on es pot trobar tot el treball realitzat a les edicions anteriors i que també s’anirà actualitzant amb les trobades i aportacions realitzades durant aquest curs escolar. https://conselldinfantsblog.wordpress.com/.
Aquesta proposta s’emmarca en el Pla Educatiu d’Entorn de Castelló d’Empúries.