El Consell d’Alcaldes consensua un manifest sobre els accesos a la nova estació intermodal de ferrocarril

2010-04-28 13:59

El Consell d’Alcaldes de l’Alt Empordà ha aprovat un manifest referit als accessos a l’estació intermodal de Figueres-Vilafant des dels diferents punts de la comarca. El text, consensuat ahir dona continuïtat als acords presos pel Ple del Consell Comarcal l’any 2004, i partint del model ferroviari que ja està definit des de fa temps, recull –respecte al document inicial- únicament les propostes que afecten a la mobilitat de la comarca, i obvia les propostes d’interès estrictament municipal de Figueres.

L’acord recorda que la situació de la nova estació coincideix en una àrea urbana amb una important concentració d’equipaments de caràcter comarcal, com són l’hospital, la comissaria dels mossos d’esquadra i els jutjats, que fa encara més evident la necessitat de resoldre els accessos des de tots els punts del territori de la comarca de l’Alt Empordà.

En el redactat es posen de manifest els temes que s’han de resoldre des de totes les administracions i els diferents ajuntaments implicats, remarcant la necessitat de que totes, incloent les locals, endeguin els seus projectes i es busqui la màxima col·laboració entre totes elles.

Entre altres s’esmenta com a requisit fonamental de l’accessibilitat, garantir l’accés directe a l’estació des de l’A2 i l’A26 evitant el pas per l’interior de la ciutat de Figueres, donant així una dimensió supracomarcal a la futura estació intermodal, i fent possible la connectivitat amb tots els municipis de l’Alt Empordà. També la resolució de la comunicació d’est a oest de la comarca, donant continuïtat a l’A26 (Eix Pirinenc) des d’Olot fins a Portbou a través de la N260 i amb el seu enllaç amb la C-260 Figueres-Roses. I encara completar l’enllaç nord de l’autopista AP-7.