El Consell Comarcal implanta el nou sistema de recollida d'escombraries a Navata, Vilabertran i Vilafant

2010-11-05 12:43

L'aposta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà pel sistema EASY en la instal·lació de contenidors per a la recollida d’escombraries, iniciada a Sant Pere Pescador i Sant Miquel de Fluvià a principi d’estiu, s’amplia aquesta tardor a tres municipis més de l’àrea urbana de Figueres, concretament a Navata, Vilabertran i Vilafant.

L'elecció el sistema EASY permet tenir contenidors amb major capacitat, més netedat i comoditat a l'hora de llençar les escombraries i alhora permet un pesatge molt acurat dels residus recollits, solucionant així el problema de repartiment del pes d'escombraries recollit per un camió entre diferents pobles d'una mateixa ruta de recollida.

Aquests contenidors sense rodes queden fixats mitjançant una guia clavada a terra i optimitzen l'espai necessari podent augmentar les places d'aparcament o altres usos de l'espai. Tanmateix s'ha adquirit un nou camió per a la recollida d'aquests contenidors equipat amb una grua amb accionament robotitzat que automàticament reconeix el contenidor i executa la maniobra del buidat del mateix, evitant també la oscil·lació dels contenidors els dies de tramuntana.

La implantació d'aquest sistema va lligat al canvi de la lloc dels contenidors de manera que es disposi de les diferents fraccions en un sol punt i, de cara a l'any vinent, incorporar el contenidor de matèria orgànica. Amb aquest nou plantejament de la recollida de residus es pretén augmentar el percentatge de reciclatge, tal i com s'ha comprovat a municipis com Vila-seca (Tarragonès), que van augmentar en un 27%, i reduir les despeses en la fracció de rebuig.