El Consell Comarcal programa catorze xerrades en motiu del Dia Internacional d'Acció pel Clima

2020-10-20 10:30

El 24 d’octubre és el Dia Internacional d’Acció pel Clima. Aquest dia assenyalat vol recordar i fomentar la lluita contra el canvi climàtic i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, a través de l'Agència Comarcal de l'Energia i Clima, ha organitzat un seguit d’activitats amb l’objectiu de conscienciar dels danys que l’activitat humana està fent.

Amb motiu d'aquest dia internacional s’han programat catorze ponències que porta a terme la consultora ambiental Xènia Illas i que porten per títol: «El canvi climàtic és un fet, minimitzar-ne els efectes és a les nostres mans». Les sessions estan obertes a tothom i es realitzen complint totes les normes de seguretat. Malgrat tot, les directives del Procicat canvien constantment i s’utilitzarà el web https://canviclimatic.mediambient-altemporda.org/ per informar les dates de les xerrades.

El canvi climàtic també es fa notar a casa nostra, doncs l’increment de temperatures està propiciant uns períodes de sequera més llargs i freqüents, precipitacions extremes i un augment del nivell del mar. Aquests canvis tindran un efecte immediat com la pèrdua de diversitat, l’expansió de plagues (com la del mosquit tigre, la vespa asiàtica o el caragol poma) amb afectació a l’agricultura i a la salut, major perill de transmissió de malalties, augment de l’escassetat d’aigua i en conseqüència perill d’abastament d’aigua potable als municipis, augment del nivell del mar que provoca salinització d’aigües subterrànies i les fa impracticables pel reg o la degradació d’hàbitats.