El Consell Comarcal presenta "Una comarca de museu"

2010-05-19 09:07

“Una Comarca de Museu. Un itinerari escolar per gaudir de l’Alt Empordà a través dels seus museus” és un projecte coordinat pel Servei Educatiu de l’Alt Empordà on s'han sumat vuit museus de la comarca (Museu del Joguet de Catalunya de Figueres, Museu de l’Empordà de Figueres, Ecomuseu–Farinera de Castelló d’Empúries, Museu de la Tècnica de l’Empordà de Figueres, Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries de l’Escala, Espai Cultural la Ciutadella de Roses, Museu de l’Anxova i de la Sal de L’Escala i Museu Memorial de l’Exili de La Jonquera).

Aquesta iniciativa, per primera vegada, ha posat d’acord el principals museus de l’Alt Empordà, sota la coordinació del Servei Educatiu de l’Alt Empordà i la col·laboració del Consell Comarcal amb l'objectiu de realitzar un recorregut adreçat a als centres educatius empordanesos per tal que els alumnes visitin cada un dels espais patrimonials del projecte, com a mínim una vegada, al llarg de la seva vida escolar.

S’ha considerat interessant acompanyar aquest itinerari amb la selecció d’alguns dels jocs de taula més coneguts i que caldrà anar aconseguint a mesura que l’alumnat i l’escola vagin visitant els museus. Amb aquesta acció s’han volgut sumar esforços entre els vuit museus participants i el Servei Educatiu de l’Alt Empordà, per tal d’oferir un producte estructurat adreçat a la comunitat educativa que permeti augmentar l’afluència i assolir la permanència de les visites dels centres educatius als centres patrimonials de la comarca.