El Consell Comarcal presenta 10 actuacions per al foment del valor turístic dels espais naturals protegits

2015-05-18 11:00

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha presentat al departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat un ambiciós pla per al foment del valor turístic dels espais naturals protegits que hi ha a la comarca i que té com a objectiu potenciar el turisme actiu i sostenible. Es tracta d'un total de deu actuacions que suposen una inversió total de 635.349,53 euros i que afecten una trentena de municipis. L'ajuda que es demana és de 312.674,77 euros procedent dels fons destinats als Plans de foment del turisme corresponents als exercicis del 2016 i 2017.

La petició es va enviar el passat mes d'abril i s'acompanya dels convenis signats entre el Consell i els ajuntaments del Port de la Selva, Llançà, Portbou, Peralada, Castelló d'Empúries, Sant Pere Pescador i el Consorci dels Aspres. A més d'aquests consistoris, algunes de les actuacions del pla també es realitzaran als municipis d'Agullana, Boadella, Cabanelles, Cabanes, Cadaqués, Cantallops, Capmany, Cistella, Darnius, Espolla, Figueres, la Jonquera, l'Armentera, l'Escala, Lladó, Masarac, Mollet de Peralada, Roses, Sant Climent de Sescebes, Terrades, Ventalló, Viladamat i Vila-sacra.

La iniciativa ha rebut el suport dels responsables del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, Parc Natural del Cap de Creus, Paratge Natural d'Interès Nacional de l'Albera, Associació de Turisme Rural de Girona, Associació Empordà Turisme i Associació de Càmpings de Sant Pere Pescador. Tots aquests organismes i associacions també ha expressat per carta la seva intenció de col·laborar conjuntament amb el Consell Comarcal en el desenvolupament dels projectes.

LES ACTUACIONS PRESENTADES

-Creació de la ruta dels Aspres i l’Albera (6.244,08 euros)
-Construcció del pas per a vianants al GR-92 , al GR-11 i al sender d’Itinerànnia al Port de la Selva (138.205,70 euros).
-Condicionament de les mesures de seguretat i millora de l’accessibilitat del camí de ronda de la Gola a la Farella, a Llançà (278.578,01 euros).
-Proposta de senyalització dels itineraris “Cales i camins de ronda” a la xarxa de senders Itinerànnia (2.214,42 euros).
-Millora de l’accés i la senyalització dels recursos turístics a Peralada. Creació d’un punt d’informació turística (18.000 euros).
-Unificació de les rutes i els itineraris naturals de Peralada (6.000 euros).
-Senyalització dels recursos turístics de Portbou (24.321,68 euros).
-Adequació de rutes cicloturístiques a la xarxa Itinerània i millora de la senyalització del GR-2 (49.976,01 euros).
-Adequació, renovació, ampliació i connexió de la xarxa de senders i carrils bici d’Empuriabrava (45.976,01 euros).
-Execució d’un tram del vial ciclista des de Sant Pere Pescador a Sant Martí d’Empúries (55.789,29 euros).