El Consell Comarcal posa en marxa un servei d'assessorament pel tema de drogodependències

2013-10-30 14:00

En el marc del Programa de Prevenció de Drogodependències del Consell Comarcal de l’Alt Empordà el proper 5 de novembre es posarà en marxa el Servei d’Orientació i Assessorament sobre Drogues (SOD), destinat a adolescents i joves de la comarca.

Aquest servei és un recurs de primera atenció especialitzat, amb finalitat preventiva, que orientarà, assessorarà i donarà resposta a les demandes d’informació, prevenció i atenció plantejades per adolescents, joves, adults i familiars i professionals de la comarca en relació a les drogodependències i a les conductes de risc.

El SOD funcionarà com un espai que intentarà donar resposta a les famílies, com un agent fonamental en l’educació dels fills, i als joves i professionals que desitgin orientació i assessorament en drogues de manera confidencial i gratuïta. Poden ser temes de consulta per aquest servei informació sobre efectes i conseqüències del consum de drogues, recursos assistencials i orientació en casos de dificultats o problemes relacionats amb seu ús o abús, entre d’altres.

El SOD es prestarà a les dependències de l’Àrea de Benestar, al segon pis del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, cada dimarts de 16 a 19 hores. Per poder accedir a aquest recurs només cal demanar hora al telèfon 972.677.050, o a través del correu electrònic sod@altemporda.org.

Aquest servei s’emmarca en un dels objectius estratègits fixats pel Pla per a la Inclusió i la Cohesió Social de l’Alt Empordà 2013-2016 que es compromet a reforçar els recursos de caràcter preventiu en l’àmbit de la salut per als adolescents i joves de la comarca i, més en concret, p Promoure recursos específics que facilitin l’atenció i la informació en l’àmbit de la salut per als adolescents i joves de la comarca.