El Consell Comarcal organitza per Sant Jordi una marató literària dedicada a Montserrat Vayreda

2024-04-15 19:00

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà organitza una marató literària dedicada a Montserrat Vayreda en l’any del centenari del seu naixement. Tindrà lloc el dimarts 23 d’abril a la seu de l’entitat al carrer Nou de Figueres de 12 a 2. Els participants faran lectura d’un dels municipis que apareixen al llibre “Els pobles de l’Empordà”, traçant un recorregut poètic pels 68 pobles de la comarca, des d’Agullana fins a Vilaür. 

El Consell també recordarà l’escriptora amb una sortida guiada a l’entorn dels paisatges de Vayreda al Far d’Empordà, la integració dels poemes de Montserrat Vayreda als miradors de paisatge de l’Alt Empordà i la donació dels documents d’estudi de la poetessa als ajuntaments.

El vicepresident del Consell Comarcal i conseller delegat de Cultura Josep Maria Bernils, destaca que “Montserrat Vayreda és un referent de la cultura per al país i la comarca. Amb la voluntat de mantenir viu el seu llegat literari, des del Consell Comarcal ens sumem a la commemoració del seu centenari fent partícip a tota la comarca en aquestes dues iniciatives que hem preparat. Vayreda va ser l’autora que segurament més va escriure sobre tots i cadascun dels pobles de casa nostra, tant en poesia com en prosa. Per això aquesta efemèride és necessària per a possar-la novament en valor i fer-la conèixer a les noves generacions i a nous públics".