El Consell Comarcal lliura els premis del concurs de cartells del Dia Mundial sense Tabac

2018-06-01 18:00

El consum de tabac és la primera causa de pèrdua de salut i de mortalitat prematura i evitable a la nostra societat. És un dels factors de risc més importants de les principals malalties coronaries, vasculars i respiratòries cròniques. A més, l’exposició passiva al fum ambiental del tabac incrementa el risc de càncer de pulmó en les persones no fumadores i d’altres malalties del sistema respiratori, sobretot en els infants.

El 31 de maig de cada any l’OMS celebra el Dia Mundial sense Tabac, amb l’objectiu de senyalar els riscos que suposa el consum de tabac per a la salut i fomentar polítiques eficaces de reducció d’aquest consum. La sensibilització de la població respecte dels efectes nocius del consum de tabac és fonamental per aconseguir aquest objectiu.

En aquest sentit, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha organitzat, des de l’any 2002, el Concurs comarcal de cartells, convocat entre els alumnes de tots els instituts de l’Alt Emporda, fent-se ressò dels diferents lemes que l’OMS proposa per promoure que les qüestions relatives al tabac es mantinguin en la consciència pública. Enguany, el lema del 17è concurs de cartells ha estat  “El tabac i el cor”.

Aquest any s’han presentat al concurs un total de 253 cartells, provinents de cinc centres d’educació secundària de la comarca. Els centres que han participat en el concurs han estat els següents: Institut Narcís Monturiol de Figueres, Centre Escolar Empordà de Roses, Institut Illa de Rodes de Roses, Institut de Vilafant i  Institut de Castelló d'Empúries

Com cada any, d’acord amb les bases del concurs, a l’entorn del Dia Mundial sense Tabac s’ha celebrat l’acte de lliurament de premis al cartell guanyador del concurs. En aquesta edició l’acte ha tingut lloc aquest migdia als jardins del Consell Comarcal, amb assistència dels premiats i dels representants dels seus instituts així com dels representants de l’àrea de Benestar de l’administració comarcal encapçalats pel conseller comarcal Àlex Hernández.

El premiat de la present edició ha estat Nina Jaume Ametller, alumna de 1r d’ESO, que ha rebut un premi per valor de 100 € en material educatiu, i 300 € al centre d’ensenyament del qual és alumna (Institut Illa de Rodes de Roses). També s'han atorgat tres accèssits, amb un premi de 30 € cadascun d’ells en material educatiu, als següents alumnes:  Arnau Saez, alumne de 3r ESO de l'Institut de Vilafant;. Àngela Reyes, alumna de 3r ESO de l’Institut de Castelló d’Empúries; i Marta Mas Blanch, de  2n  ESO del Centre Escolar Empordà.

El cartell premiat, juntament amb els finalistes s’utilitzaran per la realització d’un calendari escolar, que serà distribuït per tots els centres educatius de la Comarca. Els cartells estaran exposats al vestíbul del Consell Comarcal al llarg de tota la setmana vinent.