El Consell Comarcal lliura el Premi d'Inclusió Social al col·lectiu Eines

2014-01-30 14:30

Aquest dimecres es va fer l’acte de lliurament del Premi Inclusió 2013 al projecte “La Cuina, cooperativisme a foc lent”, presentat pel Col·lectiu Eines, integrat per Mireia Vehí, Carla Alsina i Christel Keller, i l’accèssit atorgat a l’Associació El Tamariu pel projecte laboral “El Tamariu-Reciclatge de Paper”. Els Premis Inclusió Social són una iniciativa promoguda pel Pla per a la Inclusió i la Cohesió Social de l’Alt Empordà 2013-2016, impulsada per l’àrea de Benestar del Consell Comarcal.

L’acte el va presidir el vicepresident i conseller comarcal de Benestar Social, Josep Lluís Yécora, acompanyat per la coordinadora de l’Institut Català de la Dona a Girona, Fina Surina. Els premis van ser recollits per Mireia Vehí i Lluís Arté, respectivament, els quals van agrair el suport del Consell en les seves iniciatives.

El projecte “La Cuina, cooperativisme a foc lent”, que va rebre una dotació econòmica de 5.000 euros, és una iniciativa d’emprenedoria social vol donar resposta a la situació de crisi mitjançat una proposta innovadora que integra les perspectives intercultural i de gènere. Té com a objectiu promoure l’acció comunitària i l’economia social i cooperativa per fer front a la precarietat de les economies domèstiques, l’atur de llarga durada i els efectes de la crisi en determinats sectors vulnerables de la societat.

El projecte proposa generar un espai de trobada, “La Cuina”, en el qual les persones participants podran compartir i col·lectivitzar les tasques domèstiques (cura de persones, alimentació i cura de la llar) i posarà en marxa una oficina de formació i assessorament per fomentar iniciatives emprenedores i d’autocupació entre les persones que participin en aquest espai. El projecte es durà a terme al llarg de l’any 2014 a l’àrea bàsica de serveis socials de Sant Pere Pescador.

Pel que fa a l’accèssit, “El Tamariu-Projecte laboral Reciclatge de Paper” presentat per Lluís Arté, president de l’Associació El Tamariu i dotat amb 1.000 euros, té com a finalitat promoure l’activitat ocupacional per a un grup de nois i noies amb discapacitat intel·lectual de la comarca de l’Alt Empordà. El projecte vol fomentar la integració sociolaboral d’aquests joves que ja han acabat el seu cicle formatiu i han d’inserir-se al mercat de treball.  La proposta se centra en generar llocs de treball a partir d’una activitat productiva centrada en el reciclatge de paper de diari destinat a facilitar bales de paper triturat i premsat per a nius de garrins a diverses granges de la comarca. Aquest projecte es durà a terme al llarg de l’any 2014 al municipi de Castelló d’Empúries i beneficiarà a joves de tota la comarca.