El Consell Comarcal lliura 70 contenidors per a millorar la recollida de vidre als bars i restaurants

2013-06-14 15:30

L'àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha estat treballant durant molt temps per aconseguir pels bars i restaurants un sistema de recollida de vidre pràctic i compatible amb els contenidors tipus iglú que actualment hi ha a la comarca per tal de fomentar la recollida selectiva de vidre.

Mitjançant la campanya Horeca, promoguda per Ecovidrio, s'han pogut instal·lar els contenidors amb el sistema "ale-hop". Es tracta d'un contenidor petit de rodes, que queda dipositat al restaurant o bar, que està equipat amb una palanca que l'eleva fins al nivell de la boca del contenidor gran i el fixa, de manera que la persona que buida el vidre no ha de tirar ampolla per ampolla al contenidor sinó que pot buidar-ho tot de cop.

Durant aquesta setmana s'han repartit més de 70 contenidors, gratuïts, en els municipis de Portbou, Colera, Palau-saverdera, Agullana, Terrades, Siurana, Peralada, Vila-sacra, Fortià, Pont de Molins, El Far d'Empordà, Viladamat i Vilamalla. Es preveu un segon repartiment de contenidors ale-hop a restaurants i bars per a finals de setembre.