El Consell Comarcal ha contractat temporalment 28 persones en risc d’exclusió laboral i social

2019-02-22 11:30

Novament, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha posat en marxa el Programa Treball i Formació, destinat a millorar l'ocupabilitat de persones amb especials dificultats d’integració al mercat de treball i en risc d’exclusió laboral i social. Aquesta acció posa el focus, de forma molt especial, en els aturats de llarga durada majors de 45 anys, les dones, les persones immigrants o refugiades, les persones en situació de pobresa i altres col·lectius en situació de vulnerabilitat.

Per aquest motiu, s’han formalitzat 28 contractes, de 6 i 12 mesos de durada, per a treballadors que aniran destinats a 20 municipis de la comarca. Els ajuntaments que es beneficiaran del programa son els següents: Albanyà, Agullana, Castelló d’Empúries, Capmany, El Far d’Empordà, El Port de la Selva, Espolla, Fortià, Garriguella, Lladó, Palau de Santa Eulàlia, Maçanet de Cabrenys, Palau-Saverdera, Pont de Molins, Portbou, Saus Camallera i Llampaies, Siurana d’Empordà, Torroella de Fluvià, Vilafant i Vilamalla, als quals cal afegir aquells municipis de l’entorn que ho hagin sol·licitat.  

El Programa Treball i Formació està inclòs dins del marc del Pla general d’ocupació de Catalunya – Estratègia Catalana per l’Ocupació 2012-2020 i pretén facilitar l’accés al mercat laboral d’aquestes persones a través d’una experiència laboral en un entorn productiu real i mitjançant diversos mòduls de formació.  El programa està finançat pel Fons Social Europeu, el Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social.

Les experiències en l’àmbit laboral es realitzaran en diferents ajuntaments de la comarca i les feines que realitzaran seran les pròpies de peó de manteniment, peó de jardineria, auxiliar d’arxiu i d’agent cívic. Les tasques a realitzar seran addicionals a l’activitat habitual del personal de l’administració local i han d’estar directament relacionades amb l’interès general i social al que serveix l’administració local, segons detalla la normativa del Programa. Pel que fa a la formació, es realitzaran diversos mòduls, fins a un total de 60 hores, destinats a la millora d’aquells aspectes relacionats en la integració als nous mercats laborals, la iniciativa o la comunicació, entre d’altres.

El programa ha necessitat de la contractació d’un tècnic com a  coordinador, que realitzarà les accions de coordinació i suport necessàries per execució del Programa Treball i Formació.  El coordinador s'ocuparà  de la gestió de processos tècnics i administratius vinculats a la realització i a la justificació de les accions i a l’acompanyament actiu de les persones participants durant la realització de les accions d'experiència laboral i de formació.