El Consell Comarcal de l'Alt Empordà lliura els premis del concurs de fotografia de patrimoni que va rebre més de 300 imatges

2021-11-24 09:00

Aquest dimarts s’ha fet el lliurament dels premis del Concurs de fotografia de patrimoni de l’Alt Empordà que des de l’edició del 2018 es realitza a través de la xarxa social d’Instagram en lloc de la fotografia convencional en paper. En aquesta edició, les imatges participants en el concurs havien d’estar relacionades amb els búnquers.

L’etiqueta del concurs va recollir 306 fotografies. D’aquestes es van triar les tres premiades: creativa, inèdita i popular. La fotografia creativa l’ha guanyat George Cabral de Souza que va presentar una fotografia de llarga exposició de la bateria L-6 de l’Escala. La fotografia inèdita recau en una instantània de Josep M. Dacosta que va retratar un búnquer que passa desaparecebut molt a prop del monestir de Sant Pere de Rodes. El darrer premi ha estat per una foto del búnquer del «Predigolet», de Dolors Puntunet, que amb 674 m’agrades ha guanyat la categoria de fotografia popular.

El concurs, que promou l’àrea de Cultura del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, es desenvolupa com a eina de sensibilització en el marc del patrimoni cultural de la zona. Les fotografies s’havien de penjar amb l’etiqueta #bunquersccae i havien d’anar acompanyades del nom del municipi o nucli on s’havia realitzat la imatge, amb ben entès que havia d’estar situat dins del territori de la comarca de l’Alt Empordà.

Les bases del concurs també assenyalen que els participants havien de tenir un perfil públic. La participació era gratuïta i cadascun dels concursants podien presentar fins a dues imatges que, a partir d’ara, podran ser utilitzades en accions de difusió i sensibilització dels projectes de patrimoni de l’Alt Empordà, per part del Consell Comarcal.

El jurat va establir tres categories: creativa, inèdita i popular. Aquesta darrera es va decidir entre les imatges que tenien més likes. Cada premiat ha rebut 400 euros i un trofeu. El jurat estava per tres representants del Consell Comarcal i dos professionals de l’àmbit objecte del concurs (fotògraf, tècnic de patrimoni cultural o community manager).