El Consell Comarcal de l'Alt Empordà commemora el Dia Internacional de la Dona amb diverses accions

2021-03-08 15:00

El Consell Comarcal se suma al Dia de la Dona amb dues accions: la lectura del manifest i la publicació d’un vídeo a les xarxes socials.

El manifest per commemorar el 8M s’ha llegit als jardins de la seu de l’ens comarcal. Han participat de la lectura la presidenta Sònia Martínez, la consellera comarcal Etna Estrems i Anna Maria Maestre com a representant del personal del consell comarcal.

La commemoració arriba marcada per la pandèmia de la Covid-19 que està afectant sanitàriament, econòmica i social el nostre país i que agreuja les discriminacions i precarietat de les dones, així com la violència masclista en un context de convivència i confinament. En aquest sentit, el manifest reclama la plena igualtat i acabar amb la bretxa salarial i tota mena de violències masclistes.

El Dia Internacional de la Dona fa èmfasi a la reivindicació dels drets civils i laborals de les dones i a la lluita feminista dels drets de les dones. Es va celebrar per primera vegada al 1911 quan van sortir al carrer més d'un milió de dones europees i nord-americanes. Les principals reivindicacions van ser el dret a votar, l'ocupació de càrrecs públics, el dret a treballar, l'accés a l'educació vocacional i el final de la discriminació de l'àmbit laboral.

El 1972 l'Assemblea General de les Nacions Unides va declarar el 1975 Any Internacional de la Dona, i el 1977 va convidar tots els estats a declarar, conforme a les seves tradicions històriques i costums nacionals, un dia com a Dia Internacional pels Drets de la dona i la Pau internacional.

Campanya audiovisual i obra de teatre

Cada any, l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal realitza un vídeo que es focalitza en un àmbit de la vida on és evident la desigualtat de gènere. Enguany, la peça audiovisual posa èmfasi en la desigualtat en la cura que s’ha fet més evident durant la pandèmia. El vídeo de l’any passat reflexionava al voltant de la corresponsabilitat a les taques de la llar.

El vídeo es difondrà a les xarxes socials institucionals el 8M i dies posteriors i es pot veure al web: https://youtu.be/ctPn96S947k

Aquest diumenge 7 de març s’ha representat l'obra de teatre "Hi ha solució al masclisme", creada i interpretada per la companyia jove de teatre A Mossegades, que estava inclosa en la programació de l’Oficina Jove. L’obra va escenificar a terme 3 situacions masclistes habituals i de l'entorn proper dels joves. Els espectadors van participar en un debat posterior.