El Consell Comarcal de l'Alt Empordà aprova una moció de rebuig a la sentència de Tribunal Suprem

2019-10-16 21:00

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha aprovat en un ple extraordinari una moció de rebuig a la sentència de Tribunal Suprem en relació al judici de l’1 d’octubre. La presidenta Sònia Martínez ha llegit la moció que s’ha aprovat amb els vots favorables de Junts, ERC i Amunt. El PSC no ha emès cap vot, tot i ser presents al plenari, i el conseller de ciutadans no ha assistit a la convocatòria.

Cada grup ha fet la seva explicació de vot; el conseller Josep Maria Cervera ha exposat que «no per previsible, aquesta sentència no deixa de ser menys aberrant, desproporcionada i vergonyosa» alhora que també ha destacat que la sentència «demostra que no s’han condemnat als nostres líders socials i polítics pel que van fer o deixar de fer si no pel que pensen i anhelen».

La portaveu republicana Etna Estrems ha explicat que per «molta presó que ens posin no ens faran desaparèixer» i ha titllat la sentència d’ «infame, injusta i desproporcionada». ERC ha animat a trencar el pacte de govern amb el PSC. Al seu torn el representant socialista Pere Moradell ha lamentat la situació: «ens sap molt de greu que hi hagi persones a la presó». El conseller Jaume Planella ha animat a seguir mobilitzant-se. Esquerra ha qüestionat l’opció socialista de no emetre vot i ha demanat que es faci constar en acta la protesta.

Amb 27 vots a favor, la totalitat dels vots emesos, la moció s’ha aprovat. El ple ha acabat amb la lectura de la presidenta del text que, l’aleshores conseller, Josep Rull va escriure al llibre d’honor del consell comarcal el 28 d’abril de 2017: «L’Empordà. L’Alt Empordà atorga al conjunt de la nació una força identitària que ja forma part de manera perenne del nostre imaginari col·lectiu». El text acaba: «Gràcies, doncs, pel vostre compromís de servei i gràcies per expressar-lo en uns moments tant transcendentals de la història de Catalunya en què aquest poble ja ha decidit ser un poble lliure».