El Consell Comarcal avalua les possibilitats del turisme eqüestre a l'Alt Empordà

2017-06-19 19:00

El Consell Comarcal ha finançat l'elaboració d'una diagnosi sobre el turisme eqüestre a l'Alt Empordà que s'ha incorporat el projecte “Activitats eqüestres, una alternativa econòmica en zones rurals”, coordinat pel grup Leader ADRINOC. Aquesta iniciativa pretén identificar, promoure i difondre les activitats eqüestres en les vessants turística, esportiva, social i terapèutica, per al foment d’aquest sector com una activitat econòmica a desenvolupar en les zones rurals.

Des d’Empordà Turisme, i en representació del Consell Comarcal, s’ha participat activament en el desenvolupament del projecte i en les sessions de treball enfocades al turisme eqüestre, per tal de mirar d’identificar possibles rutes aptes per fer a cavall. També s’està treballant conjuntament per buscar sinergies entre empreses turístiques i empreses del sector eqüestre. I entre altres accions futures, cal destacar els preparatius del “Dia a cavall”, que tindrà lloc al setembre i permetrà que els centres eqüestres es donin a conèixer al territori i mostrin les seves potencialitats.

Fruit també d’aquesta col·laboració s’ha realitzat la diagnosi territorial “Potencialitats i necessitats del sector eqüestre a l’Alt Empordà”. Aquest document ens constata que l’Alt Empordà té en el sector eqüestre un important potencial de desenvolupament, ja que les activitats eqüestres poden ser un bon complement de les diferents iniciatives de promoció, tant turístiques, com culturals i naturals.

Tot i la imatge elitista que es té del sector eqüestre i la seva poca estructuració, es detecta una cultura viva del cavall a la comarca. Aquest és un sector divers, però innovador i amb bones perspectives de creixement. Es recullen ja algunes iniciatives de turisme eqüestre que  demostren la seva viabilitat com a activitat complementària durant les èpoques de baixa ocupació turística. També els projectes de centres eqüestres amb teràpies assistides amb cavalls marquen una tendència molt positiva que ens indica que el sector gaudeix d’unes bones expectatives de futur i creixement.

En resum, l'estudi determina les activitats eqüestres són una alternativa econòmica més que les entitats i els diferents agents vinculats a la promoció del territori han de contemplar en les seves línies de treball.