El Consell Comarcal aprovarà un increment del pressupost del Servei d’Informació i Atenció a les Dones fins al 2025

2023-01-23 09:00

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà aprovarà, en el ple ordinari del mes de gener, un conveni amb l’Institut Català de les Dones per incrementar el finançament del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), gestionat per l’entitat comarcal. Un finançament que ascendeix als 741.481,366€ des del 2022 fins al 2025. 

A diferència de convenis anteriors, aquest suposa un increment substancial de la dotació econòmica. Concretament, un augment d’un 50% respecte a l’any 2021. Però no serà fins a l’any 2024 que hi haurà un desplegament encara més rellevant, doblant l’aportació econòmica que permetrà consolidar el servei amb l’ampliació de professionals.

Aquest conveni, que tindrà una vigència de quatre anys, permetrà el desplegament de les polítiques de dones i de gènere a la comarca, treballar en col·laboració per la transversalitat de les polítiques d’equitat, configurar un equip tècnic que garanteixi l’acompanyament integral a les dones i cooperar i col·laborar amb els serveis especialitzats d’atenció a les violències masclistes en la detecció i atenció centrada en la dona i en les seves necessitats.

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) és un punt d’accés obert a totes les dones en relació amb la informació en matèria de salut, treball, habitatge, serveis i recursos que puguin necessitar.