El Consell Comarcal acull una jornada de formació per jutges i jutgesses de pau de la comarca

2023-05-17 11:30

La sala de plens del Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha acollit una sessió de formació destinada a jutges i jutgesses de pau de la comarca. La formació, duta a terme pel Departament de Justícia, Drets i Memòria de la Generalitat, va consistir en un taller anomenat “Eines de gestió de conflictes per a la justícia de la pau”, impartit pel Centre de Mediació de Catalunya. El taller té com a objectius conèixer tècniques i estratègies de resolució de conflictes, analitzar el protocol de derivació a mediació i compartir dubtes i experiències.

El vicepresident del Consell Comarcal, Josep Maria Bernils, va ser l’encarregat de donar la benvinguda a la quarantena de jutges i jutgesses de Pau inscrits, i en va defensar la seva figura, recordant la moció de suport que es va aprovar al plenari comarcal, davant la tramitació al Congrés dels Diputats de la modificació de la Llei orgànica del Poder Judicial, on es preveu eliminar el jutjats de pau i la seva substitució per unes Oficines de Justícia als municipis.

“El Consell ha defensat la permanència dels jutjats de pau en els municipis per la tasca activa de mediació que exerceixen i pel que que representen una justícia de proximitat que evita la demora dels conflictes veïnals i agilitza i alleugera la mateixa administració de justícia. Una posada al dia, com són aquestes jornades de formació, suposen a la pràctica una millora del servei", va afegir Bernils.

Qui també va assistir a l’acte va ser el director de Serveis Territorials del Departament de Justícia, Drets i Memòria de la Generalitat, Sergi Palomeras, que va afirmar que “l’objectiu és poder donar més i millors eines als jutges i jutgesses de pau, tenint en compte que fan una tasca molt important en la justícia de proximitat”.

Aquestes jornades tenen el suport de l’Associació Catalana en Pro de la Justícia, entitat que aplega els jutges i jutgesses de Pau de Catalunya.