El Consell Ciutadà d'Infants de Figueres i la Guàrdia Urbana fomenten el civisme dels cotxes a l'entorn de les escoles

2017-11-24 16:00

El Consell Ciutadà d'Infants de Figueres, conjuntament amb la Guàrdia Urbana, ha iniciat una campanya viària per fomentar el civisme dels cotxes a l'entorn de les escoles, conscienciar els pares, mares i familiars que aparquen malament i facilitar la circulació dels vianants. La primera acció de la campanya es va dur a terme aquest dimarts al centre Salvador Dalí i està previst repetir-la en altres escoles.

Alguns membres del Consell Ciutadà d'Infants de Figueres, amb la col·laboració d'alumnes de l'escola Salvador Dalí i juntament amb la Guàrdia Urbana, van col·locar targetes d'advertència als parabrises dels vehicles mal estacionats i es van repartir fullets als conductors que no havien aparcat correctament per recordar-los la normativa viària municipal i fer-los reflexionar sobre la conducta incívica.

Els materials que es van distribuir, targetes i fullets amb frases, rodolins  com per exemple, Figueres ben aparcat, Figueres ordenat  i il·lustracions, han estat treballats en diverses sessions del Consell Ciutadà d'Infants. A més, la Guàrdia Urbana ha participat en algunes trobades del Consell per explicar la normativa viària municipal, i poder preparar conjuntament la campanya.

L'alcaldessa de Figueres i regidora d'Educació, Marta Felip, explica que es tracta d'una iniciativa per "sensibilitzar les famílies, els alumnes i la ciutadania en general sobre la importància de comportar-se cívicament al voltant de les escoles per tal de garantir els drets i la seguretat de tothom", i felicita als membres del Consell Ciutadà d'Infants per haver ideat i engegat aquesta campanya.