El 'Conill en Ruta' arriba a 9 restaurants de Vilafant i de la comarca

2021-05-27 18:00

El Conill en Ruta proposat per l’Ajuntament de Vilafant ha tingut molt bona acollida entre els restaurants, que han vist en aquesta iniciativa un reclam per engrescar als seus clients a sortir i tornar a gaudir de la gastronomia. L’Ajuntament de Vilafant ha reinventat la Fira del Conill, ideant aquesta ruta en la qual 9 restaurants tant de Vilafant com de la resta de la comarca han fet les seves propostes de tapes i platillos de conill. La voluntat del consistori és seguir promovent la carn de conill   «volem que Vilafant es converteixi en la capital del conill a l’Alt Empordà i a tot Catalunya. Treballarem perquè el Conill de Vilafant es converteixi en una marca tan coneguda com ho és la ceba de Figueres o els calçots de Valls», explica l’alcaldessa de Vilafant Consol Cantenys. 

La Fira del Conill és un esdeveniment plenament consolidat a Vilafant, des de l’Ajuntament vol fer-lo créixer encara més, per això per l’edició del 2020, que finalment no es va poder fer, havien preparat un àpat popular amb vermut i  un arròs de conill com a plat principal. Aquest any, en la mateixa línia de continuar ampliant la fira i tenint en compte la situació, ha nascut la proposta del Conill en ruta.  «Ens vam proposar crear aquesta ruta, aprofitant la sortida de l’estat d’alarma amb la idea de portar l'essència de la fira als restaurants ajudant-los a reactivar la seva activitat. A més a més, aquesta proposta també ens ha permès obrir-nos i portar l’experiència gastronòmica del conill arreu de la comarca, ja que estem convençuts que si l’Alt Empordà avança Vilafant també», destaca el regidor de promoció econòmica de Vilafant César González. La intenció de l’Ajuntament és que el conill en ruta, en futures edicions de la fira pugui ser un complement als tastets a la plaça permeten així que hi puguin participar més restaurants i allargar l’experiència gastronòmica del conill més enllà del dia de la fira. 

Propostes tradicionals amb tocs moderns
Els restaurants participants han proposat tapes, per fer un tastet de conill, i platillos, que oferiran als seus clients fins al 23 de juny. Els diversos establiments han preparat el conill de manera tradicional donant-li el seu propi toc de modernitat. Des de la Tartana de Vilafant estan servint una “terrina de conill amb reducció de Ratafia” i un “Ravioli de conill amb pesto de l’hort”, El restaurant Ca la Marieta també a Vilafant proposa descobrir “el conill al vi blanc” i continuant a Vilafant podem provar “el conill a la brasa amb salsa picant” de Can Viñas o acostar-nos a Cuina 22 i endur-nos a casa un “conill a l’ast” que podem acompanyar amb l’allioli especialitat d’aquest establiment vilafantenc. Si sortim de Vilafant podem començar la nostra ruta fent parada al Bocam de Figueres que ens fa la seva pròpia versió del  “Mar i Muntanya”.  Sortint de Figueres podem arribar fins a Vilanova de la Muga al restaurant Taula Mama Roser que ens farà degustar el “Conill amb cireres i carxofes arrebossades” i si continuem la ruta a Garriguella el restaurant la Vinya ens prepararà unes “cebes farcides amb carn de conill amb salsa de xocolata” i un “conill amb carxofes i farigola”, la ruta continua cap a Sant Climent Sescebes, el restaurant Mas Ullastre que ens prepara unes “croquetes de conill amb samfaina” i per acabar, el Corral de Sant Quirze podrem tastar un “conill rostit amb cervesa imperial Limbik” unint així dos productes de proximitat.

Productes de qualitat i de proximitat
El Conill en ruta és una experiència gastronòmica que vol potenciar el producte de proximitat i la marca conill de Vilafant aprofitant que el municipi disposa d’una granja de conills «La filosofia de la nostra granja és la de proporcionar el benestar més gran possible als nostres conills per tal d’oferir una carn de qualitat», destaca Lourdes Tarrades productora de conill de Vilafant.

La proposta del Conill en ruta va acompanyada de les postres oficials de la fira, “les cues de conill” un dolç creat especialment per la fira i elaborat per la Pastisseria Parc Bosch de Vilafant. La pasta de full amb melmelada de pastanaga és l’acompanyament dolç ideal per les diverses propostes de platillos dels restaurants participants en aquesta ruta.  Totes les propostes gastronòmiques del conill en ruta van maridades amb vins de la DO Empordà i del celler Empordàlia.

El conill en ruta compte amb el suport d’Empordà Turisme, el celler Empordàlia, la pastisseria Parc Bosch, la Diputació de Girona i el Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya.