El conductor d'un autocar mor en un accident a l'AP-7 a Figueres

2010-12-19 12:00

Per causes que a hores d’ara s’investiguen, aquesta matinada a l'AP-7 poc abans de les 3 a l'alçada de Figueres hi ha hagut un accident on s’han vist implicats un autocar i un turisme, amb posterior bolcada de l’autocar. Com a conseqüència de l’accident el conductor de l’autocar ha mort. Una altra persona ha resultat ferida greu i ha estat traslladada a l’hospital Josep Trueta de Girona. Cinc ferits lleus els han traslladat a l'hospital de Figueres (tot i que a hores d’ara 4 ja han estat donats d’alta). Els altres ocupants de l’autocar han resultat il·lesos i han estat evacuats a l’àrea de servei de Porta Catalana. En total, en el vehicle hi havia 17 persones: 3 conductors i 14 passatgers. El vehicle en qüestió era de matrícula ucraïnesa i d’una línia regular Madrid-Ucraïna.

Pel que fa al conductor del turisme, Eric François Antoine C, de 51 anys i nacionalitat francesa, ha resultat il·lès i ha donat una taxa de 0,76 mg/l en la prova de contrast d’alcoholèmia, fet que ha motivat la seva detenció com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat del trànsit.

L’accident ha provocat afectació viària a l’autopista en sentit nord, però la circulació ha quedat restablerta a les 07:33 hores. En la gestió de l’accident han treballat deu dotacions de mossos d’esquadra, dotze dotacions dels Bombers de la Generalitat i serveis sanitaris.