El concurs dedicat al meteoròleg Ferran Pou ha rebut més de 800 fotografies

2014-02-28 17:30

El 1r Concurs Fotogràfic Ferran Pou de Meteorologia ha estat un èxit en la participació. En total s’han presentat més de 800 fotografies a les quatre categories, de les quals es seleccionaran finalistes i premiats. El lliurament dels premis es farà en un acte públic el dijous 20 de març a les 20.30 hores a la Cate (ronda Rector Arolas, 4).

Recordar que des de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Figueres s’ha impulsat el 1r Concurs Fotogràfic Ferran Pou de Meteorologia, en memòria a l’entranyable meteoròleg figuerenc. L’objectiu de la proposta ha estat animar als ciutadans a compartir i difondre la meteorologia a través de l’art de la fotografia.

El concurs s’ha estructurat en quatre categories, tres de genèriques i una d’especial. A la general s’han enviat 268 fotografies: 184 a la categoria de fenòmens meteorològics, 57 a la de meteorologia, aigua i territori, i 27 a la de tramuntana. La participació en la categoria especial, a través de Twitter i Instagram, és la que ha aconseguit més participació. Un total de 573 fotografies han estat compartides amb el hashtag #concursmeteofigueres.

De les tres categories genèriques es seleccionaran quatre finalistes i un primer i segon premi, mentre que a l’especial hi haurà tres finalistes i un únic premi.

El lliurament de premis del concurs de fotografia es farà en un acte inclòs dins les jornades de Meteorologia, Aigua i Canvi Climàtic. Per celebrar el Dia Internacional de l’Aigua i el Dia Mundial de la Meteorologia,  els dies 22 i 23 de març, l’Ajuntament de Figueres convoca aquestes jornades amb l’objectiu de crear un espai de reflexió, debat, coneixement i participació entorn del clima i el temps mitjançant ponències, exposicions i tallers.