El Concert de Cap d'Any de TV3 a les 11 del matí de nou des del Jardí de Figueres

2013-01-01 10:00

L'Orquestra Filharmònica de Catalunya i el Teatre Municipal El Jardí de Figueres són els protagonistes del concert de Cap d'Any de TV3, que en aquesta edició està presentat per Gemma Ruiz. Començarà a les 11 del matí d'aquest dimarts dia 1 i té una durada de més d'una hora. El programa del concert, que es va enregistrar el passat 29 de novembre, està dedicat a les danses que van amenitzar la vida social catalana en el tombant del segle passat. 

De la mà de l'Orquestra Filharmònica de Catalunya podrem gaudir de valsos, polques, masurques i schottish, ritmes de moda vuitcentistes, importats d'arreu d'Europa i que es presenten adaptats pels compositors catalans al nostre tarannà de la mà del ball de moda a la Catalunya de l'època: la sardana. 

L'Orquestra Filharmònica de Catalunya és una formació simfònica en què s'incorporen instruments de la cobla, com el tible, la tenora, el flabiol i els fiscorns. Això ens permet gaudir d'unes versions innovadores i alhora ben nostrades gràcies a compositors com Juli Garreta, Enric Morera, Albert Cotó o Josep Serra, i també autors contemporanis de prestigi, com Valentí Miserachs, Jaume Cristau i Albert Sardà, que ens presenten un concert que des de la seva primera edició s'ha dedicat íntegrament a la música catalana.