El Club Escacs Figueres puja al podi del Campionat de Catalunya amb l'equip sub-12 aconseguint el tercer lloc

2020-10-19 10:00

Del 10 al 12 d’octubre es va disputar a l’Hotel Evenia Olympic de Lloret el Campionat de Catalunya d’edats per equips, on el Club d’Escacs Figueres hi va participar amb 2 equips i un total d’onze jugadors, ja que alguns es van integrar en equips mixtes, formats per participants de diferents clubs. La situació de pandèmia va fer que la participació baixés aproximadament un 50 %, i també la participació de jugadors del club, que l’any passat havien estat 22. Malgrat tot, un total de 66 equips entre sub-8 i sub-18 hi van prendre part i la competició es va desenvolupar amb totes les mesures i sense cap incidència destacada.

A sub-10, hi han participat Lluc Guerra, Jan Pol Osses, Quirze Pau i Nina Osses. L’equip va obtenir un meritori 9è lloc d’un total de 14 equips, superant en un lloc el seu rànking inicial.

A la categoria sub-12, el Club hi participava amb 1 equip composat per aquests 5 jugadors: Arnau Vilà, Lluís Compte, Marc Bartra, Àngel Osses i Guillem Villalba.
La competició va ser molt disputada, ja que entre el 2on i el 6è lloc hi va haver només un punt de diferència. Finalment el Figueres per millor desempat amb el Peona i Peó, amb 14,5 punts va ser tercer.
Lluís Compte va ser el millor 2on tauler amb 4,5 de 6 partides i Guillem Villalba va ser el millor 5è tauler amb 4 de 4.

A sub-14 hi va participar Max Villalba en un equip mixt, format per jugadors de diferents clubs, on va aconseguir 2 punts de 4 partides.

A sub-18 hi va participar Laura Viñolas. El seu equip, el Mixt sub-18 C, va aconseguir ser 3er i a nivell individual va ser la 2a millor 3er tauler del torneig, un resultat molt destacat, amb 4 punts de 6.