El Club Escacs Figueres A perd amb el Montcada en la primera ronda del Campionat de Catalunya

2013-01-21 20:00

A la primera ronda de la Divisió d’Honor del Campionat de Catalunya per equips, el primer equip del Club d’Escacs Figueres ha perdut 5'5 a 4'5 davant el Montcada. En quant als resultats individuals, cal destacar la victòria -al quart tauler-, del MF Vives enfront el MI Vehí després d’un potent atac. Molt bona partida al segon tauler del MF Cuadras contra el fort MI Alomà, que acaba en taules i també bones taules del MF Víctor Lillo enfront el MI Vidarte. A l’equip del Figueres hi ha debutat el MC Didier Fernández que, al cinquè tauler, ha perdut enfront el MF Camacho. Les altres dues victòries del Figueres han anat a càrrec del MC Serra i de JM Lillo. 

Enguany la competició de Divisió d’Honor altera una mica el sistema de competició per tal d’adaptar-se a la reforma que hi haurà a la temporada 2014. D’aquesta manera, dels 12 equips en competició, cap d’ells baixarà directament, i només l’onzè i dotzè classificat disputaran una eliminatòria amb el tercer i quart classificat de Primera Divisió. D’aquesta eliminatòria en sortiran els 2 equips que continuaran –o que ascendiran- a la màxima categoria. 

El Figueres A afronta la temporada amb l’objectiu d’eludir les places que condueixen a l’eliminatòria, i per aconseguir-ho presenta un equip similar al de l’any passat, amb la baixa del GM Josep Oms –que ha fitxat pel Sabadell- i només la incorporació del MC Didier Fernández, procedent del Gerunda. Els primers taulers estaran defensats pel MI txec Pavel Simacek –ocasionalment-, el MI René Alonso i el MF Jordi Cuadras. 

La propera setmana l’equip s’enfronta a l’equip més potent de la categoria i clar candidat a la victòria final –i més després de la victòria de dissabte enfront la UGA, un dels altres aspirants, es tracta de la Societat Coral Colon de Sabadell. El matx es disputarà el proper dissabte a la tarda (16.30 h) a la seu de l'antic Alberg Joventut de Figueres (davant de la seu provisional del Casino Menestral).