El Club d'Escacs Figueres comença amb bon peu el Campionat de Catalunya

2014-01-27 12:00

Aquest cap de setmana ha començat el Campionat de Catalunya per equips d’escacs o Lliga Catalana. Cada cap de setmana mourà entre quatre i cinc mil escaquistes arreu de Catalunya. El Figueres hi torna a participar amb 6 equips, la majoria d’ells en les categories de més nivell, en concret, a Divisió d’Honor, Segona divisió catalana, Preferent de Girona, Primera territorial, Tercera territorial i finalment l’equip F a sub-12, categoria que encara no ha començat. 

La primera ronda de la Divisió d’Honor, ja era molt important per les aspiracions d’ambdós equips. El Figueres ha vençut a domicili l'Andorra en un matx on l'equip figuerenc partia amb avantatge d'ELO en quasi tots els taulers, però com s'ha demostrat les partides s'han de guanyar al tauler i el resultat final ha estat molt ajustat, 4,5 a 5,5 pels empordanesos. S'estrenava a l'equip figuerenc el primer tauler GM Emilio Cordova que malauradament ha perdut amb el GM De La Riva. Córdova, amb un elo Fide de 2609 és el jugador més fort que ha militat mai a les files del Figueres, i per tant farà més competitiu l’equip. Cal dir que l’equip Andorrà tenia sensibles baixes als taulers 2, 3 i 4, cosa que ha facilitat les coses al Figueres. Són destacar les victòries del MC Didier Fernández, que l’any passat nom´ñes va poder disputar una partida amb l’equip, i dels MC Pinsach i Serra. Aquests dos darrers han aconseguit victòries molt cómodes i ràpides, mentre que Fernández és el que ha acabat decantant el matx del costat figuerenc. 

La propera setmana el Figueres A juga a l'antic Alberg de Joventut de Figueres a partir de les 16.30h el dissabte 1 de febrer contra l’equip del Barberà.