El Cineclub Diòptria que trasllada les seves projeccions a La Cate vol homenatjar Antoni Camprubí

2014-02-23 10:00

Els temps canvien i el cinema també. La imminent desaparició del cel·luloide com a suport cinematogràfic, que sortirà de les sales comercials el gener de 2015, ha propiciat que a partir del mes de març el Cineclub Diòptria traslladi les seves sessions a La Cate, un espai municipal que permetrà recuperar el cinema al centre de la ciutat.

El cineclub acomiada les seves projeccions als CatCinemes, el dijous 27 de febrer a les 20.30 h, amb El último concierto, el darrer film de Yaron Zilberman, i un sincer reconeixement a l’empresari i exhibidor cinematogràfic Antoni Camprubí. Amant del cinema, Camprubí ha donat suport a l’activitat del Cineclub des de la seva creació el 1996, moment en què va acollir les sessions de Diòptria al desaparegut Cinema Savoy, procurant les màximes facilitats cap a una iniciativa que hagués sigut impossible de realitzar sense haver comptat amb la seva complicitat. Un recolzament que es va perllongar en traslladar les projeccions al CatCinemes i que s’ha mantingut fins, pràcticament, el que podria ser anomenada la mort del cinema en 35 mm. Al llarg d’aquests anys el Cineclub Diòptria ha projectat gairebé 500 pel·lícules que han vist prop de 30.000 espectadors.

Diòptria estrena, el dijous 6 de març amb La Grande Bellezza de Paolo Sorrentino, una nova etapa a La Cate amb sessions a les 9 de la nit que, com sempre, esperen comptar amb un públic fidel amant del cinema d’autor en versió original.