El Centre Pompidou de París exhibirà més de 200 obres de Dalí

2012-09-19 10:00

El Centre Pompidou de París acollirà una gran retrospectiva de Salvador Dalí del 21 de novembre al 25 de març de 2013. La mostra està comissariada per Montse Aguer, directora del Centre d’Estudis Dalinians, Jean-Michel Bouhours, conservador del Museu Nacional d’Art Modern/Centre de Creació Industrial de París, i Thierry Dufrêne, professor d’història de l’art contemporani a la Universitat París Oest Nanterre, amb Jean-Hubert Martin com a comissari general, qui fou director del Museu Nacional d’Art Modern de París. 

S’hi podran veure més de dues-centes peces entre pintura, escultura i dibuixos; també s’hi presentarà un Dalí pioner de la performance i el happening, autor d’obres efímeres, i s’hi exposaran els resultats de la seva participació en el món de la fotografia, el teatre i el cinema. Es tracta d’una tria d’obra de primer ordre entre les col·leccions de la Fundació Dalí, el museu Reina Sofía de Madrid i el museu Dalí de Florida, els tres organitzadors de la gran retrospectiva juntament amb el Centre Pompidou. 

L’exposició temporal que el Centre Pompidou va dedicar a Dalí als anys 1979-1980 és encara avui la més visitada de la història d’aquella institució. 

Del 23 d’abril al 2 de setembre de 2013 la retrospectiva daliniana també es podrà veure al museu madrileny Reina Sofía.