El Centre de Fauna dels Aiguamolls s'assegura el funcionament al 100 aquest 2014

2014-02-02 10:00

Tot i el context actual de crisi, la IAEDEN ha aconseguit el ple funcionament del Centre de Fauna dels Aiguamolls pel 2014 gràcies a diferents aportacions del sector privat. Resten dues tasques molt importants: la reubicació pel Centre amb el finançament corresponent i definir el nou model de funcionament del Centre de comarques gironines.

Després del sotrac de l’estiu del 2013 on s’anuncia un ERO dels tres treballadors del Centre, la IAEDEN va agafar les rendes d’aquest projecte realitzant una campanya a contrarellotge on aconsegueix molt ressò i suport de la societat i de les institucions en aquesta reivindicació. Gràcies a l’acord entre el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM, a partir d’ara), la Diputació de Girona i la IAEDEN es va aconseguir mantenir a mig gas el Centre durant els darrers mesos de l’any passat. 

Des d’aleshores fins ara, han continuat les reunions entre el DAAM, la Diputació de Girona i la IAEDEN a fi de definir i consensuar els objectius, analitzar les possibilitats de col·laboració i treballar per una nova ubicació del Centre de Fauna. L’acord pel 2014 defineix el marc a partir del qual s’estructurarà el personal del Centre. El DAAM cobreix el responsable del Centre i el material necessari, la Diputació cobreix el rehabilitador i la IAEDEN se’n responsabilitza de la veterinària i les funcions pròpies de l’entitat per aquesta campanya. Amb aquest acord, la IAEDEN assoleix el primer objectiu que s’havia marcat: que el Centre de Fauna funcioni de nou al 100%. 

La IAEDEN vol agrair tot el suport econòmic que ha aconseguit a dia d’avui. Totes les despeses assumides per la IAEDEN a l’any 2013 han estat cobertes gràcies a moltes col·laboracions: fundadora de la Fundació Roger Burlet (que durant 7 anys se’n va fer càrrec del Centre de Fauna), la Fundació Mascort, un Verkami (on socis i amics de la IAEDEN han anat fent moltes aportacions individuals) i l’Associació de Càmpings de Sant Pere Pescador.

Durant aquest any 2014 la IAEDEN pot assumir el cost del sou de la veterinària del Centre de Fauna gràcies a la Fundació Elsa Peretti. Sense aquest ajut no hauria estat possible tenir el Centre funcionant al 100%. 

Però aquest no és el repte més difícil. Encarem i afrontem el 2014 amb l’objectiu de buscar una nova ubicació del Centre de Fauna amb el corresponent finançament, i alhora definir el nou model. És evident que cal buscar fonts de fiançament diferents, fora del pressupost públic, per mantenir el Centre de Fauna. 

Ja estem en converses amb el DAAM i la Diputació de Girona per perfilar aquests altres objectius. Tenim contactes amb vàries fonts que han mostrat interès en finançar aquesta nova instal·lació, tot i que encara hi ha feina a fer i moltes coses a decidir. Serà un any molt actiu i amb el clar objectiu de tenir aquest assumpte molt avançat per finals del 2014. Es vol un nou centre de fauna que assoleixi els objectius i els nous reptes del segle XXI.