El centre comercial Gran Jonquera Outlet s'inaugurarà el 16 de maig

2013-05-07 09:00

El centre comercial Gran Jonquera Outlet & Shopping de la Jonquera obrirà les seves portes el proper dijous 16 de maig. Felip Puig, conseller del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, presidirà la inauguració a les 11 del matí. 

Aquest nou centre comercial és propietat del Grup Escudero, amb 29 anys d’antiguitat, i format per un conjunt d’empreses dedicades, principalment, al sector de l’hostaleria i el comerç. El grup també és propietari d’un celler de vins i una empresa de comunicació de Figueres, que edita el setmanari Horanova. El projecte Gran Jonquera Outlet & Shopping ha estat encapçalat per l’arquitecte barceloní Octavi Mestre, juntament amb l’empresa de direcció de projectes integrals Edetco Tècnics, amb seu a Barcelona i Girona. 

Es tracta d’un centre comercial de grans dimensions amb una capacitat per a 70 espais comercials. Actualment, l’ocupació de la superfície és del 75% i disposa de botigues de roba per a home, dona i nens; roba interior i d’esport; roba per a la llar, una perfumeria, sabateries, una òptica, un supermercat, joieries i rellotgeries, una fleca, una pastisseria, una botiga de joguines, una botiga especialitzada d’animals domèstics, una ludoteca i una parafarmàcia. Aquests espais estan comercialitzats per grans marques com: Bóboli, Carex, Casas, Crack Hogar, Curtina, Drim, Festina Group, Fina García, Flormar, Forecast, Geox, Guess, Grupo Inditex, Grupo Cortefiel, Jack & Jones, Júlia perfumeries, Llagurt, Pastisseria L’Albera, La petite boulangerie, Martinelli, Mister guau, Nike, L’Òptica Universitària, Pikolinos, Primadonna, Promise, Punto Roma, Qüest, Saco Loco, Settantuno, Skunfunk, Sun Fashion, Supermercat Escudero, Textura, United Colors of Benetton i Via Montenapoleone. El centre també ofereix un ampli ventall gastronòmic, amb opcions per a tots els gustos: El Buffet Libre, un buffet amb capacitat per a 800 persones i amb una oferta de 200 plats diferents; el restaurant de cuina mediterrània Gustos Barcelona, i la cadena de restaurants italiana, La Tagliatella. 

Gran Jonquera Outlet & Shopping també disposa d’un Espai Gastronòmic, Cultural i d’Oci, amb una àmplia oferta de productes típics catalans, de les comarques gironines i d’arreu de Catalunya. En aquest mateix local s’hi troba una agència de viatges i un espai audiovisual, on es projecta una pel·lícula que relata la història de la influència de França a Catalunya i a La Jonquera. 

El centre comercial té dues àmplies zona d’aparcament. D’una banda, l’aparcament subterrani, que destaca pel seu sistema de seguretat d’última tecnologia: un conjunt de càmeres a sobre de les places d’aparcament que faciliten als clients el control i localització del seu vehicle. D’altra banda, hi ha una zona d’aparcament descoberta situada a l’entrada del centre comercial, útil per a vehicles particulars i autobusos. 

La gran superfície es el primer outlet de les comarques gironines. Gran Jonquera Outlet & Shopping té l’objectiu d’atraure, a banda del públic francès potencial de la vila, un important volum de nou públic provinent d’altres zones de França i de la resta de Catalunya.