El Celler Espelt inicia el cicle de “Tertúlies al Celler”

2010-11-05 18:02

El proper dijous 11 de novembre, a les 8 del vespre, es donarà inici al Celler Espelt de Vilajuïga el cicle de xerrades “Tertúlies al Celler”. La intenció és recuperar les converses que antigament tenien lloc a les tavernes i casinos. Tindran lloc al llarg de tres dijous del mes de novembre i comptaran amb la participació de diferents personatges aniran explicant les seves vivències.

La primera de les tertúlies tindrà lloc el proper dijous, 11 de novembre amb la participació de la periodista i escriptora olotina Clàudia Pujol, autora dels llibres “Diari d’un forense” i “En l’escena del crim”, llibres que inclouen les descripcions literàries d’una vintena de casos investigats pel Dr. Bardalet, alguns amb gran transcendència mediàtica i d'altres més anònims, però d'un gran interès policial i literari, com ara l’embalsamament de Salvador Dalí o l'autòpsia al boiximà que tenien exposat dins d'un vitrina al museu Darder de Banyoles. L’altre tertulià serà el propi Dr. Narcís Bardalet, figuerenc, metge, cap de l'Institut de Medecina Legal de les comarques gironines i personatge molt apreciat a la comarca per la seva doble vessant de metge pediatra i metge forense.

Les altres tertúlies programades seran a càrrec de l’exalcalde de Figueres, Marià Lorca i el periodista i escriptor Josep Playà, que parlaran dels “Enigmes de Dalí” el dijous 18 de novembre. Finalment, el dijous 25, els protagonistes seran els pintors i editors Alicia Viñas i Lluís Roura. Aquesta tertúlia serà moderada pel periodista Sant Coll, director del Setmanari l’Empordà.