El Celler de Can Roca, ESADE, Fundació Alícia i TV3, presents a Figueres en unes jornades empresarials destinades al sector agroalimentari de la comarca

2013-12-05 15:00

El 21 de novembre i el 4 de desembre, l'Ajuntament de Figueres ha dut a terme dos workshops destinats a empreses del sector agroalimentari, els quals varen comptar amb la presència de ponents de referència en el sector. 

Aquestes jornades s'emmarquen en el projecte innovador de Dinamització del sector agroalimentari de l'Empordà que implementa l'Ajuntament de Figueres amb el cofinançament del Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.
 
La primera jornada va tractar els reptes dels productes alimentaris i la seva comercialització, amb una ponència a càrrec de Toni Massanés, director de la Fundació Alícia i una altra per part de Gerard Costa, professor d'ESADE i assessor d'empreses.  
 
La jornada celebrada ahir, va tenir com a eix central, la cooperació empresarial, amb una xerrada per part de Joan Roca del Celler de Can Roca i la prescripció i comunicació del productes alimentaris, que va exposar la periodista  i coordinadora de continguts de cuina i alimentació de TV3, Tana Collados.

Des d'un enfocament molt pràctic, aquests dos workshops han tingut l'objectiu que, la quarantena d'empreses i d'altres agents del territori que hi han participat, hagin pogut definir els reptes i les accions de cooperació empresarial que han de permetre millorar el posicionament i competitivitat del sector. 

En paraules de Manuel Toro, regidor de promoció econòmica "jornades de treball d'aquest tipus permeten l'intercanvi d'idees i augmentar les possibilitats de treball conjunt que han de dur el territori de l'Empordà a posicionar-se en el món. I ponents com Joan Roca, ajuden a conèixer l’Empordà arreu del món, al que descriu com la comarca que arriba fins les escales de la Catedral de Girona"

Ambdues sessions van finalitzar amb un networking, acompanyat d'un piscolabis a càrrec de l'Escola d'hostaleria de l'Alt Empordà.