El castelloní Marc Timón guanya un Premi Internacional Jerry Goldsmith per la música de 'El pequeño mago'

2013-06-27 13:30

El músic i compositor de Castelló d'Empúries Marc Timón Barceló ha estat guardonat amb el Premi Internacional Jerry Goldsmith 2013 a la millor música per a llargmetratge per la pel·lícula "El pequeño mago". Aquesta és una pel·lícula d'animació dirigida per Roque Cameselle i produïda per Deboura Cinema que s'estrena als cinemes el proper mes de setembre de 2013.

És el tercer cop que Timón aconsegueix un d'aquests prestigiosos premis. El va rebre per “Bruixes” (Premi Internacional Jerry Goldsmith 2010) i “Havanera” (Jerry Goldsmith Award 2006 en projectes en fase de desenvolupament), enregistrades amb orquestres simfòniques d’Ucraïna.

En el seu currículum també són rellevants, entre altres, el musical “Músiques que enamoren”, estrenat a la Sala Simfònica de l’Auditori de Barcelona el juny de 2005, o l’obra “Cançó de bressol per fer adormir la guerra”, estrenada per l’Orquestra Simfònica de l’Acadèmia del Gran Teatre del Liceu el maig de 2009. També ha escrit nombroses peces per a veu i orquestra, com “Essència de Marta” o “Olor de pluja”, interpretada al Teatre Victòria de Barcelona per l’Orquestra del musical “Mar i Cel”, de Dagoll Dagom. A banda d’aquestes obres li han estrenat peces a diversos festivals tant nacionals com internacionals, com el GREC (Barcelona) –Concert per a piano n.1-, el Festival de Peralada o el Festival “Fuego del Caribe” (Cuba); també s’han interpretat obres de Timón a Ucraïna, Finlàndia, Alemanya i Portugal.