El castell de Figueres acull la cinquena Cimera de Ciutats per l’Alta Velocitat

2012-01-19 15:00

Figueres acull aquest divendres 20 de gener la cinquena Cimera de Ciutats per a l'Alta Velocitat. Aquesta serà la primera trobada després que la Unió Europea apostés públicament per a la construcció del corredor ferroviari del Mediterrani, una decisió estratègica i que reforça l’aposta  de les dotze ciutats per aquesta infraestructura.

La Cimera de Ciutats per l’Alta Velocitat és una trobada anual que se celebra, des de l’any 2008, entre els representants -alcaldes i tècnics- de ciutats de Catalunya i del sud de França per analitzar la situació actual del Tren d’Alta Velocitat (TAV). Les ciutats que integren aquest fòrum són Barcelona, Béziers, Carcassonne, Figueres, Girona, Lleida, Montpellier, Narbonne, Nîmes, Perpinyà, Tarragona i Toulouse.

El principal objectiu comú de la Cimera de Ciutats per l’Alta Velocitat és fer un balanç de l’estat actual de les obres del Tren d’Alta Velocitat (TAV), a costat i costat de la frontera, i revisar i establir projectes ferroviaris actuals i futurs que permetin marcar nous objectius d’avançament. En resum, el fòrum aprofita el pas del TAV - TGV per intentar vertebrar millor el territori, aconseguint una òptima interconnexió de les xarxes espanyola i francesa que vagi en benefici dels territoris travessats, de les poblacions que els integren i de les activitats econòmiques que s’hi desenvolupen.