El cartell dels Pastorets de Figueres homentaja a tres dels seus actors més veterans

2012-12-15 09:00

Els cartells d’aquest any de “El Primer Nadal dels Pastors” volen homenatjar a tres actors de l'elenc que enguany tenen quelcom important a commemorar. Josep Antoni Tudela celebra que fa cinquanta anys que representa l’obra de Mossèn Rossend Fortunet, i Alfons Gumbau i Salvador Torres, quaranta. Es per aquest raó que el dissenyador gràfic Manel Grábalos i el fotògraf Josep Algans els han convertit en a tots tres en els protagonistes absoluts dels cartells.  

En els darrers anys els cartells dels Pastorets de Figueres han fet visibles els diferents personatges que apareixen en la sarsuela; els àngels, els  dimonis, els pastors, els músics, i fins i tot el ruc. Aquest any però s'ha volgut representar la lluita del bé contra el mal. Els àngels contra els dimonis, amb els pastors entre mig fent d’àrbitres. I per representar aquesta lluita res millor que situar-la en un dels escenaris per combatre que tots tenim al nostre imaginari col·lectiu, com és un ring de boxa amb la col·laboració del Club Ring Figueres.

 Per Josep Algans ha estat una idea molt meditada i divertida de fer “crec que el resultat és fresc i agradarà molt” ha afegit.  “Hem volgut representar la lluita del bé contra el mal, però fent somriure a la gent” explica Manel Grávalos. 

Les representacions de “El Primer Nadal dels Pastors” seran els dies 26, 29 i 30 de desembre al teatre El Jardí a les sis de la tarda. I els tres protagonistes dels cartells faran els papers principals de l’obra en la darrera representació.  La direcció ha anat a càrrec de Helena Cusi, amb la col·laboració de Laia Alsina, Jordi Pont, Clara Muxach i Jordi Gibert, com a director de cant. L’Orquestra Versàtile de Casino Menestral, la dirigirà aquest any Joel Riu.