El carrer Sant Josep Sol d'Isern canvia el sentit de circulació

2014-07-11 09:00

L’Ajuntament de Figueres començarà, el proper dilluns 14 de juliol, les actuacions per pacificar la mobilitat de vehicles a l’entorn del carrer Sant Josep Sol d’Isern. Una mesura treballada i acordada amb els veïns de la zona i que respon a les línies de treball del Pla de Mobilitat Urbana (PMU), document aprovat per unanimitat al plenari municipal d’abril de 2013.

L’objectiu de la proposta és pacificar el trànsit en el sector, prioritzant l’ús amb prioritat de vianants per part dels veïns, reduint el trànsit de pas.

Les mesures que es duran a terme en els diferents carrers són:

· Sant Josep Sol d’Isern, canvi de sentit de circulació: mesura que permetrà l’accés de vehicles a aquesta zona des de la plaça de la Palmera, evitant moviments d’accés innecessaris als carrers Ample, Peralada i Sant Rafael.
· Canvi del sentit de circulació dels carrers: Sol d’Isern, entre els carrers Sant Rafael i Sant Josep Sol d’Isern; Sant Llúcia, entre Sant Rafael o Sant Josep Sol d’Isern; i Sant Simó: mesura que permetrà la millora de la mobilitat interna dels vehicles sense necessitat de passar per les vies perimetrals.
· Convertir en carrer de vianants un tram del carrer Santa Llúcia, entre els carrers Ample i Sant Rafael: mesura que permetrà millorar la connexió dels vianants amb aquesta zona i el centre històric.
· Convertir el carrer La Marca en un vial sense sortida i fer d’ús exclusiu de vianants el tram més proper al carrer Peralada.

En resum, unes mesures que permetran reduir el trànsit a la zona amb la simple gestió dels fluxos de vehicles a partir del canvi de direcció de determinats carrers o del trencament de continuïtats. A més són mesures que no requereix grans obres, ni modificacions importants a l’espai públic o importants despeses econòmiques.  El projecte, que s’executarà només amb els 3.000 euros contemplats per la despesa en canvi de senyalització, el durà a terme el servei municipal de manteniment de la via pública. Està previst que els treballs s’allarguin tota la setmana vinent.